Vyberte zemi nebo oblast.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Vývoz 10denního polovodičového průmyslu klesl o 23,4%! Vývoz z Jižní Koreje zaznamená největší pokles za 10 let

Exportní výkon Jižní Koreje byl pomalý. Nejnovější údaje o celcích však ukazují, že jihokorejský vývoz v poslední době mírně vzrostl. Za prvních 10 dní v prosinci se vývozní hodnota ve srovnání se stejným obdobím loňského roku zvýšila o 7,7%, ale vývozní hodnota polovodičů v klíčových odvětvích stále klesla o 23,4% ve srovnání se stejným obdobím loňského roku.

Agentura Yonhap News Agency uvedla, že podle posledních údajů zveřejněných Generální správou cel v Koreji činil celkový vývoz Jižní Koreje od 1. do 10. prosince 12,9 miliard USD, což představuje nárůst o 920 milionů USD nebo 7,7% oproti stejnému období minulého roku, zvrátit pokles v předchozích měsících. . Hlavní dynamika růstu pochází z tržní poptávky po bezdrátových zařízeních a osobních automobilech.

Dělené podle druhu vyváženého zboží se hodnota vývozu bezdrátových zařízení zvýšila od 18.decembra do prosince o 18%, což je nejlepší výkon. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku však vývozní hodnota polovodičů v klíčových odvětvích stále prudce klesla o 23,4%.

Je třeba poznamenat, že polovodičový průmysl, jakožto záchrana životního prostředí korejské ekonomiky, představuje jednu pětinu celkového vývozu země. Meziroční propad více než jedné pětiny znamená, že celkový vývoz Jižní Koreje může čelit vážnému poklesu.

Ve skutečnosti od prosince loňského roku roční tempo růstu vývozu v Jižní Koreji nadále klesá a od června letošního roku se tento pokles dokonce zvýšil na dvojciferné číslo. V současné době vykazuje negativní růst po dobu 12 po sobě jdoucích měsíců. Korejská banka rovněž zdůraznila, že se očekává, že celková cena jihokorejského vývozu zboží klesne v roce 2019 o 10,2% oproti minulému roku, což je největší pokles od roku 2009 (13,9%).