Vyberte zemi nebo oblast.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Vypuklo 7 nanometrových objednávek, srpnové příjmy TSMC přesáhly 100 miliard

TSMC těží z nové továrny na iPhone od společnosti Apple a nové továrny na ukazatele Non-Ping od společnosti Huawei a ze světového aktivního nasazení infrastruktury mobilní komunikace páté generace (5G), vypukly objednávky 7nm, příslušné výhody se objeví v srpnu. Odvětví je optimistické, očekává se, že srpnové konsolidované příjmy TSMC se vrátí ke značce NT 100 milionů USD (stejné níže), stoupají na maximum téměř 10 měsíců, měsíční tempo růstu přesahuje 10% a září a 4. čtvrtletí jsou stojí za to. těšit se.

TSMC se nikdy nevyjádřila k jediné objednávce zákazníků a odhadovaným finančním číslům tohoto odvětví, přičemž zdůraznila, že srpnové konsolidované údaje o příjmech budou zveřejněny v Ming (10). Liu Deyin, předseda TSMC, však veřejně prohlásil, že viditelnost objednávek ve druhé polovině roku byla podle očekávání. Hlavním důvodem je to, že procesní technologie se 7 nanometry vede v tomto odvětví a současná kapacita je plná, což podporuje růstovou dynamiku ve druhé polovině. Průmysl věří, že základy TSMC jsou silné a očekává se, že se stane hlavním velitelem trhu.

Konsolidované tržby TSMC v červenci zatím neodrážejí vrcholný sezónní efekt, mírný pokles o 1,3% od června; předchozí červencový konsolidovaný příjem ve výši 544,461 miliard juanů, což je pokles o přibližně 2% ve srovnání se stejným obdobím loňského roku, ale roční pokles se do značné míry sblížil s předchozími měsíci. Dvouciferné procento se sníží na přibližně 2%. Po odeslání dalších objednávek je průmysl optimistický, že se očekává, že kumulativní roční míra růstu výnosů bude pozitivní.

Podle odvětvové analýzy jsou v druhé polovině stahovány objednávky 7 nanometrů, jako je procesor příští generace společnosti Apple, mobilní telefony HiSilicon a čipy základnové stanice 5G, jakož i procesory ultra mikro grafiky, procesory e-sportu a serverové čipy. roku. Doba realizace procesu se odhaduje na asi 50 dní. Od srpna se očekává, že tato operace bude vykazovat silnou dynamiku růstu.

TSMC odhaduje, že konsolidované příjmy tohoto čtvrtletí dosáhnou 9,1 až 9,2 miliardy amerických dolarů, což je nárůst o přibližně 18% v tomto čtvrtletí, a to na základě směnného kurzu 31 USD na 1 USD, což odpovídá hrubé marži 282,1 miliardy USD na 285,2 miliardy USD. , Míra zisku bude také lepší než ve druhém čtvrtletí, což odhaduje, že kombinované výnosy v srpnu a září se výrazně zvýší.

TSMC uvedla, že navzdory vysoké nejistotě ekonomiky a americké válce mezi USA a Čínou je globální 5G stavební tempo rychlejší a dřívější, než se očekávalo, a vstup této sezóny do sezóny dodávek chytrých telefonů, což zvyšuje využití kapacity společnosti 7 nanometrů. Sazba je plná a poptávka zákazníka po 5nm procesu také předčí očekávání. Letos se rozhodne o zvýšení kapitálových výdajů na více než 11 miliard USD, ale skutečné výdaje budou oznámeny v polovině října.

TSMC zdůraznilo, že společnost má technologickou špičku a bude sledovat příští rok provozu. V reakci na poptávku po 5G příští rok bude společnost pokračovat v náboru talentů a rozšiřovat továrny ve velkém měřítku a kapitálové výdaje se budou i nadále zvyšovat.