Vyberte zemi nebo oblast.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Prodej čipů frustroval, korejský vývoz čipů v září meziročně poklesl o 40%

Podle posledních údajů z korejského celního úřadu nebyl vývoz technologických produktů z Jižní Koreje v září optimistický, vývoz polovodičů meziročně poklesl o 40% a vývoz mobilních komunikačních zařízení (což představovalo malý podíl na celkovém vývozu) vyskočil o 58%. Kromě toho jihokorejský vývoz meziročně poklesl o 22%, což je největší pokles od roku 2009. Mezi nimi vývoz Jižní Koreje do svého největšího obchodního partnera, do Číny, klesl o 30%, vývoz do Spojených států klesl o 21% , vývoz do Japonska klesl o 14% a vývoz do EU klesl o 13%.

Podle odborníků může pokles vývozu pokračovat po zbytek roku, což bude vyvíjet tlak na hospodářský růst Jižní Koreje a vyhrát.

Hlavním problémem slabosti prodeje polovodičů je špatný prodej paměťových čipů. Pro zlepšení této situace se především doufá, že poptávka po paměti v Číně, Spojených státech a dalších trzích vzroste.

Zasvěcenci průmyslu uvedli, že pokračování obchodní války mezi Japonskem a Jižní Koreou vedlo k rostoucímu rozporu mezi Jižní Koreou a Japonskem, pokud jde o vývozní omezení, která způsobila škody oběma stranám a klíčovým polovodičovým dodavatelským řetězcům v Asii.