Vyberte zemi nebo oblast.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Ceny DRAM stoupají! Od ledna se zvýšil o téměř 20%

Podle nabídky společnosti Jibang Technology se spotová cena standardního DRAM 8 GB DDR4 zvýšila na přibližně 3,5 USD, která od ledna vzrostla o více než 10%; spotová cena standardního DRAM 4 GB DDR4 se zvýšila na více než 2 USD a od ledna dosáhla zvýšení přibližně 17%.



Vzhledem k nedostatečné nabídce na spotovém trhu toto odvětví očekává, že ceny budou dále růst před čínským lunárním novým rokem, a zvýšení okamžitých cen povede ke zvýšení smluvních cen, což zjevně pomůže výrobním výnosům DRAM a zisk.

Rozumí se, že v prosinci loňského roku cena DRAM přestala klesat a opětovně se zvyšovala, a to zejména kvůli poklesu úrovně zásob terminálových ODM / OEM továren, mobilních telefonů a systémových továren. A smluvní cena přestala klesat.

Od roku 2020 kupující na trhu DRAM pokračovali v nákupu za účelem budování zásob a strana dodávek v minulém roce nepřidala novou kapacitu. Kromě toho se nosná kapacita DRAM koncových zařízení významně zvýšila o více než 50%, čímž se zvýšily okamžité ceny a nadále rostla. .

Kromě toho DRAMeXchange odhaduje, že smluvní ceny serverových DRAM a specializovaných DRAM v prvním čtvrtletí vzrostou o méně než 5% oproti předchozímu čtvrtletí, zatímco smluvní smluvní ceny DRAM se očekávají mezi 5-10%. Standardní a mobilní DRAM Lze očekávat, že zůstane plochý.