Vyberte zemi nebo oblast.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Zahraniční média: AMD získává 40% podíl na trhu procesorů Intel

Série 7-nanometrových čipů AMD Ryzen 3000 získala mnoho pochvaly a společnost rychle dosáhla výsledků díky nízké cenové konkurenci a získala větší podíl na trhu od společnosti Intel. Podle nejnovějších údajů z testovací softwarové společnosti PassMark, i když je Intel stále lídrem, podíl AMD na trhu se nyní blíží 40%, což z něj činí nejlepší rok od roku 2006.

Zahraniční média „Wccftech“ však také poukázala na to, že se jedná pouze o analýzu procesorů PassMark s architekturou x86. Procesory založené na jiných architekturách nejsou zahrnuty do průzkumu a PassMark zahrnuje pouze CPU v osobních počítačích Vyjma CPU v herní konzoli.

AMD dříve připustil, že nikdy nenapadlo, že jednoho dne porazí Intel. Ale neočekával, že kvůli špatné strategii společnosti Intel v procesu 10nm, AMD dostal tuto příležitost.

Proces AMD běží rychleji. Ačkoli Intel doufá, že si zachová frekvenční výhodu procesu 14 nanometrů, ve srovnání s produkty neustále se zlepšujícími AMD, Intel nemůže získat mnoho výhod.

„Wccftech“ poukázal na to, že před oficiálním spuštěním 10 nanometrů může být společnost Intel stále opatrná, aby nedošlo k dalšímu poklesu podílu na trhu.