Vyberte zemi nebo oblast.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Globální výrobci polovodičů jsou mírně optimističtí, pokud jde o příjmy Q1. Q2 předpovídá dopady epidemie

Globální výrobci polovodičů SK Hynix / Xilinx / Texas Instruments / Intel postupně oznámili prognózy výnosů Q1 a Q2. Mezi nimi, kromě nižších než očekávaných výnosů z Xilinxu za Q1, byly výnosy z Q1 SK Hynix a Texas Instruments nižší než ve stejném období loňského roku, ale stále byly vyšší než původní odhad příjmů za Q1 a byly méně ovlivněny COVID -19 epidemie. Společnost Texas Instruments však revidovala svou prognózu výnosů na druhé čtvrtletí a lze předpokládat, že epidemie COVID-19 letos ve druhém čtvrtletí výrazně ovlivnila průmysl polovodičů.

Jako dodavatel čipů pro Apple a Huawei poklesl zisk SK Hynixu o 41%, ale ve srovnání s původním konzervativním odhadem kvůli epidemii výrazně překročil očekávání. Zisk za leden až březen byl 800 miliard wonů (6,49 USD), což je více než 447 miliard vyhrávaných podle odhadu Refinitiv SmartEstimate, ale mnohem nižší než 1,4 bilionů wonů za stejné období loňského roku.

Příjmy společnosti Xilinx za Q1 se pohybují mezi 660 miliony USD a 720 miliony USD, což je nižší než prognóza analytiků ve výši 7,388 USD a tržby 849,6 milionu USD ve stejném období loňského roku. Xilinx neposkytl roční odhady příjmů z nejistot způsobených omezenou epidemií. Přebytek Q1 společnosti Texas Instruments byl 1,24 USD na akcii, což byl na trhu více než 1 USD. Příjmy klesly o 7% na 333 milionů USD, což je stále více než odhadovaných 317 milionů USD. Společnost Texas Instruments očekává, že příjmy Q2 budou nižší, než se očekávalo na Wall Street, na 1,04 USD na akcii, 64 centů na výdělcích a výnosy mezi 2,61 miliardami USD a 3,19 miliardami USD.

Společnost Intel připouští, že poptávka po datových centrech společností a vládních resortů se zpomaluje a má pochybnosti o prosperitě druhé poloviny roku. Kromě toho jsou Broadcom a TSMC v druhé polovině roku o rozmachu opatrné.