Vyberte zemi nebo oblast.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Postupně převádět kapacitu z pevninské Číny? Říká se, že iPhone SE bude sestavena v brazilské Foxconn

Podle 9To5Mac existují důkazy, že Apple plánuje sestavit nový iPhone v Brazílii, iPhone SE. 16. dubna vydal Apple iPhone SE, smartphone s cenou 399 $, což snížilo počáteční cenu produktové řady mobilních telefonů.

Když společnost Apple oznámila spuštění nového zařízení iPhone SE, na brazilském webu Apple se zobrazily některé obrázky zařízení iPhone. Zadní strana obrázku byla vyrytá „Indústria Brasileira“ (také známá jako „brazilský průmysl“), která obvykle představuje produkt vyráběný nebo sestavený místně. Apple však odstranil související obrázky, ale stále je lze vidět na brazilském webu iHelpBR.

I když se Apple pokusil tyto informace skrýt, ze souboru ANATEL brazilské národní komunikační správy lze stále najít informace o plánovaném shromáždění nového zařízení iPhone SE v Brazílii. ANATEL uvádí pevnost Foxconn v Brazílii jako jednu z výrobních jednotek produktu. Jeho pevnost se nachází v závodě Jundiai ve státě Sao Paulo v Brazílii.


Není to však poprvé, co byl iPhone sestaven v Brazílii. Apple často sestavuje některé produkty prostřednictvím Foxconnových tvrzí v Brazílii, aby snížil ceny na místním trhu. Například iPhone XR je sestaven v Brazílii. Zpráva se domnívá, že protože iPhone SE je považován za základní produkt, rozhodla se společnost Foxconn sestavit v Brazílii.

Předtím byla většina mobilních telefonů Apple sestavena továrnou Foxconn v pevninské Číně. V roce 2019 nový předseda Foxconn Liu Yangwei uvedl, že pouze asi 25% výrobní kapacity Foxconnu se nachází mimo pevninskou Čínu.

Se vznikem problémů, jako je čínsko-americký obchod, začala společnost Foxconn postupně přesouvat výrobu iPhone z pevninské Číny. V posledních dvou letech Foxconn často šířila zprávy o zámořských továrnách. Foxconn také spustil plán „Going Overseas“. Podle briefingu pro investory má Foxconn továrny v Brazílii, Mexiku, Japonsku, Vietnamu, Indonésii, České republice, Spojených státech a Austrálii. V Brazílii vstoupil Foxconn v roce 2011 do Brazílie a založil „druhou největší výrobní linku mobilních telefonů Apple na světě“.