Vyberte zemi nebo oblast.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Stavební firma Huawei ve Velké Británii může být zničena! Britská vláda vyjednává s japonskými a korejskými dodavateli

Podle zpráv společnosti Reuters zasvěcenci odhalili, že britští vládní představitelé diskutovali o dodávkách síťového vybavení 5G se společnostmi v Jižní Koreji a Japonsku. Uvádí se, že jde o součást plánu rozvoje alternativního dodavatele společnosti Huawei.

Zdroj uvedl, že jednání Spojeného království s japonským NEC a jihokorejskou společností Samsung Electronics byly součástí plánu na diverzifikaci dodavatelů 5G, který vláda oznámila v loňském roce. Bloomberg poprvé ohlásil tuto zprávu.

Britská vláda, NEC a Samsung na to neodpověděly. Podnik Huawei ve Velké Británii se však nezdá příliš optimistický.

V lednu tohoto roku uvedlo Spojené království společnost Huawei jako „vysoce rizikového dodavatele“ a oznámilo, že omezí obchodní podíl společnosti Huawei na 5G na méně než 35% a vyloučí jej z hlavní sítě. Současně britská média nedávno oznámila, že britský premiér Boris Johnson nařídil vládním úředníkům, aby formulovali plány na snížení účasti Huawei na výstavbě 5G sítí ve Velké Británii na nulu v roce 2023.

Přestože viceprezident Huawei Zhang Jiangang již dříve uvedl v prohlášení zaslaném Newsweek, zprávy nejsou opodstatněné. Reuters však poukázal na to, že britští činitelé uvedli, že Londýn v současné době zvažuje možnost, aby Huawei mohl do roku 2023 zcela opustit konstrukci země 5G.

Kromě toho jsou britští vládní bezpečnostní úředníci také znepokojeni dopadem nových amerických sankcí, protože další americké předpisy týkající se Huawei ovlivňují Huawei čipový obchod. Nevím, zda rozhodnutí Huawei vybudovat 5G síť pro Spojené království zůstává pevné.