Vyberte zemi nebo oblast.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Příjmy Huawei z příspěvků vzrostly na 14%! Pokud Spojené státy posílí svou kontrolu, může se stát skrytým nebezpečím pro TSMC

Podle Tchaj-wanské mediální zpravodajské agentury výroční zpráva TSMC za rok 2019 nedávno oznámila, že Huawei jako druhý největší zákazník představoval v loňském roce 14% příjmů TSMC a dosáhl 152,876 miliard juanů (TWD, stejné níže). Zasvěcenci tohoto odvětví věří, že pokud Spojené státy posílí své vývozní kontroly nad Huawei, stane se pro TSMC v budoucnu skrytým nebezpečím.

Uvádí se, že příjmy TSMC v loňském roce činily asi 1,07 bilionu juanů, což je rekord po dobu deseti po sobě jdoucích let, a loňský největší zákaznický příspěvek byl 247,213 miliard juanů, což je roční nárůst o 10%, a tento podíl se vyšplhal z 22% na 23%. Největší zákazník TSMC.

Více se však na trhu obává Huawei, druhý největší zákazník TSMC, přispívající 152,876 miliard juanů, což představuje nárůst o téměř 69 miliard juanů, což je nárůst o více než 80%.

Odvětví se domnívá, že kromě zvýšení prodeje smartphonů a zvýšení podílu na globálním trhu provedla společnost Huawei také velké zásoby rezerv, aby se vypořádala s riziky amerických kontrol vývozu, což Huawei v loňském roce přimělo k nárůstu nákupů TSMC .

Jak se podíl Huawei na výkonu TSMC zvyšuje, zda USA zvýší kontrolu exportu Huawei a dále vyžadují, aby zahraniční společnosti, které používají zařízení na výrobu čipů v USA, získaly povolení před dodáním do Huawei, nebo zda se Huawei obrátí na SMIC a další zprávy Přijatý trh Pozornost.

Liu Deyin, předseda TSMC, uvedl v nedávném online briefingu, že Spojené státy diskutují o souvisejících regulačních opatřeních kvůli dopadu na toto odvětví. Americká asociace polovodičových průmyslových odvětví zastávala protichůdné názory a TSMC doufá, že nebudou existovat žádná omezení. Kromě toho se Liu Deyin domnívá, že pokud USA rozšíří kontrolu, bude mít krátkodobý dopad na provoz TSMC, ale jak zákazníci rostou a klesají, měl by být dopad na střednědobé a dlouhodobé operace TSMC omezený.

Pokud jde o zprávy o přechodu Huawei na SMIC, Wei Zhejia, prezident TSMC, se domnívá, že SMIC nemůže soutěžit o podíl na trhu, protože TSMC poskytuje nejlepší technologie a služby ve všech regionech a je velmi konkurenceschopná. TSMC úzce spolupracuje se zákazníky. Nejen, že ztratí svůj podíl na trhu, ale může také rozšířit svůj podíl na trhu.

Zasvěcenci v oboru souhlasí s Wei Zhejia a očekávají, že Huawei bude na SMIC mít omezený dopad na TSMC. Zdůraznil však také, že Huawei je v současné době druhým největším zákazníkem TSMC a je jedním z předních výrobců, kteří využívají pokročilé technologické technologie TSMC. Pokud Spojené státy posílí svou kontrolu vývozu Huawei, bude to mít dopad na krátkodobé operace TSMC a bude to pro TSMC skryté nebezpečí.