Vyberte zemi nebo oblast.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

V prvních třech čtvrtletích byl uvolněn globální trh s televizními panely! BOE dominuje první místo

Podle statistik společnosti Qunzhi Consulting dosáhl počet dodávek celosvětových televizních panelů ve třetím čtvrtletí roku 2019 71,76 milionu, což představuje nárůst o 2,7% ve čtvrtletí a 4,1% v roce. Přepravní plocha je asi 41,06 milionu metrů čtverečních, čtvrtletní nárůst o 6,8% a roční nárůst o 2,4%. Mezi nimi patřily BOE's zásilky a přepravní oblasti na prvním místě a LGD v Jižní Koreji obsadily druhé místo.

Údaje ukazují, že se podíl výrobců panelů na pevnině v Číně zvýšil. Zásilky v prvních třech čtvrtletích představovaly asi 48% a zásilky 45%. Dodávky televizních panelů společnosti BOE ve třetím čtvrtletí dosáhly 13,3 milionu kusů, což znamená meziroční nárůst o 8,9% a oblast dodávky se zvýšila o 21,4%. Dominovaly jak první tři čtvrtiny zásilek, tak i oblast.

Korejský výrobce panelů LG Display však kvůli obrovskému ztrátovému tlaku snížil množství továrních záběrů 8,5 generace. Ve třetím čtvrtletí činily dodávky televizních panelů 12,29 milionu jednotek, a oblast dodávky byla 6,46 milionu metrů čtverečních, tj. 18% a 15%. Celková přepravní plocha a množství v prvních třech čtvrtinách obsadily druhé místo.

Třetí největší zásilkou byli tchajwanští výrobci panelů. Dodávky skupiny a plocha ve třetím čtvrtletí činily 11,97 milionu, respektive 4,73 milionu metrů čtverečních, což je pokles o 11% a 18%. Čtvrté místo. Společnost Huaxing Optoelectronics navíc předstihla společnost Samsung, aby se v prvních třech čtvrtletích dostala do první pětky na světě, ale oblast přepravy zůstala na pátém místě.

Oblast dodávky a množství Samsungu se meziročně snížily o více než 20%. Celkové dodávky v prvních třech čtvrtinách klesly na pátou, ale oblast byla stále na třetím místě.

Odhaduje se, že v roce 2020 budou čínští výrobci panelů činit více než 50% a na Tchaj-wanu se bude udržovat úroveň více než 20%. Výrobci panelů v Jižní Koreji však ve druhé polovině roku sníží výrobní kapacitu LCD panelů a tržní podíl klesne na 20%.