Vyberte zemi nebo oblast.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

MediaTek 2020: 5G čipy usilují o 40% podíl na trhu, příjmy ze tří hlavních nových oblastí

Dne 7. února zveřejnila společnost MediaTek finanční zprávu za čtvrté čtvrtletí roku 2019. Podle finanční zprávy dosáhl čistý zisk společnosti MediaTek ve čtvrtém čtvrtletí NT 6,383 miliard USD, což je pokles o 7,5% ve srovnání s předchozím čtvrtletím a nárůst o 56,5% ve srovnání se stejným obdobím roku 2018. Při pohledu na konsolidaci v prvních třech za celý rok 2019 činil čistý provozní příjem společnosti MediaTek 246,222 miliard USD, což představuje meziroční nárůst o 3,4%; roční čistý zisk činil 23,24 miliard USD, což je meziroční nárůst o 11,7%.

Podíl staré banky na trhu stoupá, nová technologie získává úspěch

Obchodování s mobilní výpočetní platformou společnosti MediaTek ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku představovalo přibližně 37% až 42% jejích příjmů za čtvrtletí. Čipy 5G se dodávají v malém množství od prosince loňského roku a očekává se, že se tento rok postupně zvýší objem. MediaTek poukázal na to, že loňské 4G mobilní telefonní čipy úspěšně rozšířily podíl na trhu a zlepšily se také související zisky. Růstové produkty zahrnují zejména internet věcí, správu napájení, přizpůsobené čipy atd. Ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku činily tržby 30% až 35%. V důsledku sezónního poklesu produktů, jako jsou inteligentní domy, činily příjmy ve čtvrtém čtvrtletí přibližně 26% až 31%.

Cai Lixing, generální ředitel společnosti MediaTek, uvedl, že loňský podíl na trhu s chytrými telefony, AIoT, přizpůsobenými čipy a dalšími produkty spotřební elektroniky se zvýšil a nové investiční technologie, jako jsou AI, 5G, WiFi 6, přizpůsobené čipy na úrovni podniku a elektronika automobilů atd., také dosáhli dobrého pokroku.

Rok 2020 je stále rokem růstu, tři nové oblasti jsou hybnou silou příjmu

Přestože ve čtvrtém čtvrtletí 2019 MediaTek došlo ve srovnání se stejným obdobím roku 2018 k výraznému nárůstu, stále se snížil o 7% na 15% oproti předchozímu čtvrtletí. Cai Lixing řekl, že stále doufá, že tento rok bude rokem růstu. Cílem je zachytit 40% tržního podílu na trhu čipů 5G. V současné době probíhají všechny projekty 5G a MediaTek implementoval interní zdroje, aby plně podporoval zákazníky.

Pokud jde o první čtvrtletí roku 2020, Cai Lixing uvedl, že nová epidemie koronaviry stále probíhá. Na základě informací známých v této fázi se domníváme, že navzdory nejistotě krátkodobé poptávky, vyvážené a diverzifikované rozložení produktů a podnikání společnosti MediaTek umožňuje, aby příjmy i hrubá marže v prvním čtvrtletí mohly stále růst od stejného období loňského roku. Navíc se na základě současné situace domníváme, že potenciální dopad na podnikání v průběhu celého roku by měl být v kontrolovatelném rozsahu.

Poukázal na to, že s vyváženým uspořádáním produktů a podniků a dynamikou výnosů ze tří nových oblastí 5G, přizpůsobených čipů a automobilové elektroniky bude rok 2020 pro MediaTek stále rokem růstu. Domnívá se, že na základě současné situace se domnívám, že potenciální dopad epidemie na podnikání MediaTek v průběhu celého roku by měl být v kontrolovatelných mezích. Rovněž se domnívá, že příjmy MediaTeku ze tří nových oblastí letos překročí 15%, což je více než loňský odhad 10%. Kromě produktů 5G, MediaTek v loňském roce pokračoval v získávání 4G čipů. V letošním roce doufá, že související dodávky zásilek na čip budou i nadále růst a nadále zvyšovat podíl na trhu.

V současné době si všichni první výrobci terminálů první úrovně „Hua Mi OV“ zakoupili čipy 5G pro mobilní telefony od společnosti MediaTek. Mezi nimi OPPO Reno3 poprvé uvedl na trh čipy MediaTek Tianye 1000L 5G, podporující duální režim 5G, využívající 7nm proces, downlink rate 4,7Gbps a uplink 2,5 Gbps, tento čip lze považovat za zmenšenou verzi Teana 1000 a její umístění je také ve špičkovém čipu.

Uvádí se, že 5T SoC od MediaTek bylo vzorkováno ve třetím čtvrtletí loňského roku. V prvním čtvrtletí letošního roku bude uveden na trh s vlajkovými mobilními telefony mnoha zákazníků. Kromě toho bude mít vliv čínsko-americké obchodní tření, aktivní odmašťování na pevnině a další faktory, MediaTek bude na pevnině v první polovině roku 2020, tržní podíl 5G na trhu by měl překročit 30%.

Bojujte s novou bitvou o korunový virus a proměňte vysoké ukazatele konkurenceschopnosti na střednědobý a dlouhodobý růst

MediaTek uvedl, že ačkoli nová epidemie koronavirů letos přidala do globální ekonomiky nejistotu a snížila krátkodobou viditelnost, věříme, že výkon v roce 2019 je poměrně jasným ukazatelem vysoké konkurenceschopnosti a může se promítnout do střednědobého a dlouhodobého růstu. .

MediaTek také přijal nouzová opatření uvnitř a vně společnosti v reakci na nový virus koruny:

Vnitřní

Vyzývám každého kolegu, aby posílil povědomí o bezpečnostních opatřeních, aktivně reagoval na výzvy vládních resortů ohledně prevence epidemie a preventivních opatření a přísně požadoval, aby vedoucí všech resortů zavedli epidemiologickou prevenci a zajistili a udržovali zdravou a bezpečnou práci životní prostředí.

Aby byla zajištěna ochrana zdraví a bezpečnost každého kolegy, společnost během jarního festivalu naléhavě nakoupila dostatek všech druhů protiepidemických materiálů a dokončila dezinfekci a ventilaci kancelářského prostředí.

V závislosti na příslušných potřebách prevence epidemie mohou zaměstnanci flexibilně pracovat, jako je cestování na špatném vrcholu, práce z domova atd. Pokud kolegové potřebují pomoc, mohou se kdykoli obrátit na supervizora a HR.

Pro kolegy, kteří musí být v práci, společnost poskytuje všestranná protiepidemická opatření, včetně měření tělesné teploty, vydávání masek, větrání, vysokofrekvenční dezinfekce na veřejných místech, jídelen a bezpečnostních opatření v jídelně atd. Názory a návrhy mých kolegů.

Venku

29. ledna společnost MediaTek věnovala 10 milionů juanů zdravotnické zásoby vládě High-tech zóny východního jezera Wu-chan, aby pomohla při skutečných akcích v boji proti epidemii s Wu-chanem.

Z důvodu ochrany zákazníků v oblasti prevence epidemie jsou osobní návštěvy dočasně zrušeny, stále však existuje úzká komunikace a služby.