Vyberte zemi nebo oblast.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Posuňte nejsilnější procesor AI na světě, který chce Huawei AI vypuknout

Ren Zhengfei nedávno zmínil svůj projev ve veřejné řeči: „5G je jen pediatrie a umělá inteligence je strategickým místem pro rozvoj Huawei.“

Dnes společnost Huawei zahájila poplatek proti tomuto strategickému umístění, oficiálně vydala „nejmocnější procesor AI na světě s rostoucím 910“ a AI open source computing framework MindSpore.

AI Big Mac

Čipový průmysl se náhle stal populárním "velkým" nedávno. Společnost Cerebras Systems uvedla na trh kalifornský AI s největším čipem na světě, tzv. "The Cerebras Wafer Scale Engine" má 1,2 bilionů tranzistorů, o něco větší než standardní iPad.

Ačkoli spuštění Huawei's Shengteng 910 není tak přehnané, stále je to velký chlap. Jeho poloviční přesnost (FP16) je 256 TeraFLOPS, výkon je dvakrát vyšší než NVIDIA Tesla V100 (125 pro NVIDIA Tesla V100) a celočíselná přesnost (INT8) je úžasná 512TeraOPS. Současně byl na čip přidán 128kanálový dekodér videa ve vysokém rozlišení HD.

Při tak silném výpočtu je řízení výkonu velmi dobré. Spotřeba energie Shengteng 910 k dosažení specifikačního výkonu je pouze 310 W, což je výrazně méně než 350 W konstrukční specifikace. To může být způsobeno tím, že čip používá 7nm vylepšený proces EUV a jediný Die má 32 vestavěných jader DaVinci.

Jádro DaVinci, nebo architektura Da Vinci, je nová výpočetní architektura společnosti Huawei pro výpočetní funkce AI, která má vysoký výpočetní výkon, energetickou účinnost a flexibilní řezání. Konkrétně architektura DaVinci používá 3D Cube k urychlení maticových operací, což výrazně zvyšuje výkon AI na jednotku spotřeby energie. Každé jádro AI může dosáhnout 4096 operací MAC v jednom hodinovém cyklu ve srovnání s tradičními procesory a GPU dosahuje pořadí zlepšení velikosti.

Současně, za účelem zlepšení úplnosti výpočtu AI a výpočetní efektivity různých scén, architektura DaVinci také integruje různé výpočetní jednotky, jako je vektorový, skalární a hardwarový akcelerátor. Zároveň podporuje několik výpočtů přesnosti, podporuje požadavky na přesnost dat ve dvou scénářích školení a uvažování a realizuje pokrytí celé scény AI.

Na konferenci All-Link 2018 byl debutem architektury Da Vinci debut AI Chip Rising 310 společnosti Huawei. Mezi nimi je Da Vinci Core pouze částí NPU. Da Vinci Core je také rozdělena do mnoha jednotek, včetně základní 3D kostky, vektorové vektorové výpočetní jednotky, skalární skalární výpočetní jednotky atd., Které jsou zodpovědné za různé výpočetní úlohy pro dosažení paralelního výpočtu. Modely společně zajišťují efektivní zpracování výpočtů AI.

Jako nejsilnější člen architektury Da Vinci je skutečný výkon modelu Shengteng 910 vynikající. Xu Zhijun řekl, že Shengteng 910 byl použit pro skutečné výcvikové úkoly v oblasti umělé inteligence. Pracuje s MindSpore a ukazuje téměř dvojnásobné zvýšení výkonu ve srovnání s existující hlavní tréninkovou jednoduchou kartou s TensorFlow. Počet obrázků trénovaných za sekundu se zvýšil z 965 na 1 802.

"Celkový technický výkon Shengteng 910 překonal očekávání, protože si zasloužil nejvýkonnější procesor AI!" Xu Zhijun řekl.

Kromě hlavní postavy Shengteng 910 obdržel nový produkt také nový produkt oznámený na konferenci Global Connection minulý rok. Podle Xu Zhijun, MDC založené na Shengteng 310 a mnoha domácích i zahraničních tradičních automobilkách již spolupracovalo na parkovém autobusu, nových energetických vozidlech a automatické jízdě. Řada desek a serverů Atlas založená na Shengteng 310 a desítkách partnerů vyřešila průmyslová řešení v desítkách průmyslových odvětví, jako je inteligentní doprava a inteligentní energie. Huawei Cloud také poskytuje cloudové služby, jako jsou obrazové analytické služby, OCR služby a video inteligentní analytické služby založené na Shengteng 310.

Shengteng 910 a Shengteng 310 budou začátkem. Huawei také uvede na trh řadu procesorů AI. Například, Soaring 920 pro tréninkové scény bude spuštěn v roce 2021 a hraniční výpočetní scéna bude 320.

Nejlepší přítel procesoru AI

Procesor AI musí být kombinován s výpočetní strukturou, aby poskytoval výkonnou palebnou sílu. MindSpore je nejlepším přítelem série Shengteng.

Nejoblíbenější výpočetní platforma AI v oboru zahrnuje TensorFlow, PyTorch, PaddlePaddle atd. Nyní je zde MindSpore. Jedná se o sjednocený tréninkový a inferenční rámec, který podporuje konec, okraj, nezávislost na cloudu a spolupráci a může podporovat celý scénář navržený společností Huawei. Společnost Huawei doufá, že prostřednictvím tohoto kompletního softwarového balíčku dosáhne jednorázového vývoje operátorů, konzistentního vývoje a ladění, s cílem pomoci vývojářům dosáhnout jednorázového vývoje, bezproblémové migrace aplikací na všech zařízeních, hranách a cloudech.

Rámec MindSpore podporuje všechna zařízení od velkých po malá a podporuje také místní výpočty AI pro ochranu soukromí. Data, která tento rámec dodává do cloudu, mohou být zpracovávána spíše gradienty a modelové informace bez informací o soukromí, než samotná data, aby bylo dosaženo spolupráce napříč scénáři za předpokladu zajištění ochrany osobních údajů uživatelů. Kromě ochrany soukromí bude MindSpore také chránit design důvěryhodný model tím, že chrání vestavěný do rámce AI.

Filozofií vývoje společnosti MindSpore je algoritmus AI, kód, díky němuž je vývojový stav přátelštější a výrazně zkracuje dobu vývoje modelu. Jako příklad lze uvést typickou síť pro zpracování přirozeného jazyka NLP (MLPSpore), která může snížit základní kód o 20% ve srovnání s jinými rámci a vývojový práh se výrazně sníží a celková účinnost se zvýší o více než 50%.

MindSpore může podporovat nejen rostoucí procesor, ale také CPU a GPU. V režimu řízení typu master-slave interakce CPU a GPU zavádí režii paměti a dat. MindSpore provádí veškerou kontrolu a provádění tréninku modelu neuronové sítě na čipu, čímž zkracuje dobu interakce s hostitelským CPU a zrychluje jej.

MindSpore poskytuje vědcům v oblasti dat a vědcům nové nástroje, které usnadňují a zefektivňují teoretický výzkum a inovace. Aby bylo možné lépe propagovat použití AI, Xu Zhijun oznámil, že MindSpore otevře v Q1 v roce 2020 zdroj, který pomůže všem vývojářům.

Huawei AI praskla

Huawei začala investovat do základů a algoritmů umělé inteligence v roce 2012, ale pro veřejnost je její výzkumný pokrok a výsledky tajemné. Do prosince 2016 vydala společnost Huawei Glory slávu Magic, poprvé v oboru, která zavádí systémy umělé inteligence do mobilních telefonů, takže se výsledky AI vynořily.

Dne 9. října 2018 společnost Huawei vydala na společné konferenci 2018 své řešení AI s plným počtem scénářů na celé konferenci, které pokrývá vícevrstvé řešení od terminálu po cloud, od čipu AI až po rámec nasazení školení pro hluboké učení, oficiálně označující AI program Huawei. Úplné spuštění.

Jako globální technologický gigant jsou Google a Facebook dlouhodobě v oblasti AI. Google poprvé spustil čip TPU specifický pro AI a Facebook nasadil technologii AI na veškerý svůj sociální software. Ačkoli agresivní vstup společnosti Huawei do umělé inteligence je pozdě, celková strategie je úplná:

· Základní výzkum v oblasti investic: vytváření účinných dat (méně požadavků na data), efektivní spotřeba energie (nižší výpočetní výkon a spotřeba energie), bezpečné a spolehlivé, automatické autonomní stroje v oblastech, jako je výpočetní vidění, zpracování přirozeného jazyka a rozhodování Naučte se základní dovednosti.

· Vytvořte komplexní řešení: Vytvořte úplné, nezávislé a kolaborativní, komplexní řešení pro cloud, hrany a konce, poskytující rozsáhlé, hospodárné výpočetní zdroje, snadno použitelné, efektivní a plně zpracovatelné platformy AI.

· Otevřenost investic a rozvoj talentů: Na celém světě pokračujte ve velké spolupráci s akademickými, průmyslovými a průmyslovými partnery.

· Vylepšení řešení: Přineste myšlení a technologii umělé inteligence do stávajících produktů a služeb, abyste dosáhli větší hodnoty a větší konkurenceschopnosti.

· Zlepšení interní efektivity: Aplikujte AI k optimalizaci interního řízení, zaměřte se na rozsáhlé scénáře provozu a výrazně zlepšete efektivitu a kvalitu interního provozu.

Architektura procesorových čipů a výpočetní architektura, která byla dnes představena, je konkrétním vyložením strategie AI společnosti Huawei, která položila dobrý základ pro budoucí vývoj AI společnosti Huawei.

Přestože Huawei čelí mnoha výzvám, je stále plná důvěry. Xu Zhijun řekl, že vnější události nemají žádný vliv na vývoj AI Huawei a vše se v současné době vyvíjí podle plánu. S příchodem éry 5G Huawei doufá, že zajistí, aby podnikové aplikace AI byly vždy v nejlepším stavu zavedením aktualizací modelů v uzavřené smyčce a v reálném čase a technologie AI s technologií 5G, cloud, Internet of Things, edge computing, blockchain, velká data, Technologie, jako jsou databáze, jsou plně koordinovány, aby poskytovaly větší hodnotu.