Vyberte zemi nebo oblast.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Příjmy za 1. čtvrtletí se meziročně zvýšily o 23%! V době epidemie přinesl osobní počítač společnosti Intel krátkodobé dividendy

Dnes (24) společnost Intel oznámila finanční zprávu za první čtvrtletí roku 2020. Finanční zpráva ukazuje, že tržby společnosti Intel za první čtvrtletí činily 19,8 miliardy amerických dolarů, což představuje nárůst o 23% ve srovnání se 16,1 miliardami amerických dolarů v loňském roce, což překračuje počet analytiků. předchozí očekávání. Podle průzkumu poskytovatele finančních informací FactSet analytici dříve očekávali, že tržby společnosti Intel za první čtvrtletí dosáhnou 18,7 miliard dolarů.

Čistý zisk společnosti Intel za první čtvrtletí činil 5,7 miliard USD, což představuje nárůst o 42% ve srovnání se 4 miliardami USD ve stejném období loňského roku; zředěný zisk na akcii činil 1,31 USD, což představuje nárůst o 51% ve srovnání s 0,87 USD ve stejném období loňského roku.

Společnost Intel navíc předpovídá, že výsledky za druhé čtvrtletí 2020 budou nižší než prognózy analytiků. Podle údajů IBES z Refinitivu očekává Intel ve druhém čtvrtletí upravený zisk na akcii 1,10 USD, zatímco průměrné očekávání analytiků je 1,19 USD na akcii.

Intel uvedl, že to bylo hlavně kvůli zvýšeným nákladům na přípravu nových počítačových čipů, a řekl, že v důsledku pandemie COVID-19 nebylo možné předpovědět roční výkon.

CEO společnosti Bob Swan (Bob Swan) uvedl, že kvůli určitým omezením místní správy musel Intel „pozastavit“ určité projekty, ale továrny Intel byly do značné míry schopny uspokojit poptávku.

Finanční ředitel George Davis v rozhovoru pro agenturu Reuters uvedl, že objednávka „doma doma“ v první čtvrtině světa vyvolala vyšší poptávku po čipech Intel. Davis uvedl, že se také zvýšila poptávka po osobních počítačích.

Davis však uvedl, že Intel očekává, že hrubé marže klesnou ve druhém čtvrtletí kvůli vyšším nákladům na přípravu jeho 10-nanometrového procesoru „Tiger Lake“ pro trh s PC. Intel plánuje začít prodávat tyto čipy ve třetím čtvrtletí. Řekl, že náklady na nový čip způsobily, že Intelova očekávání zisku v tomto čtvrtletí byla nižší než očekávání Wall Street.

Davis však uvedl, že tyto náklady nebudou mít vliv na zisk po celý rok, protože společnost Intel bude tyto čipy prodávat ve třetím čtvrtletí s vysokou ziskovou marží.

Tržby společnosti Intel zaměřené na výpočetní techniku ​​jsou největším přínosem pro podnikání v oblasti osobních počítačů. Tržby v prvním čtvrtletí vzrostly o 14% na 9,8 miliardy USD, což překročilo odhadovaných 9,34 miliardy USD na FactSet.

Data z FactSet ukazují, že obchodní příjmy datového centra společnosti Intel s vysokým rozpětím vzrostly o 43% na 7 miliard USD, zatímco průměrné očekávané příjmy analytiků jsou 6,32 miliardy USD.