Vyberte zemi nebo oblast.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Možnost komercializace QLED? Problémy s přírodou Průlomové výsledky společnosti Samsung

Podle časopisu Korea Central Daily News publikoval britský časopis „Nature“ průlomové výsledky výzkumu Dr. Eunjoo Janga a Dr. Yu-Ho Wona z institutu Samsung Electronics Comprehensive Technology Institute. Společnost Samsung prohlašuje, že ověřila možnost komercializace samostatně svítícího QLED.

QLED (kvantová tečka emitující světlo) je technologie, která používá 2 až 10 nanometrových kvantových teček v zařízeních s emitujícími světlo. Na rozdíl od OLED používajících organické materiály, QLED nemají inherentní defekty vypalování obrazovky, takže někteří lidé si myslí, že v budoucnu OLED zcela nahradí.

Tento výzkum společnosti Samsung Electronics zlepšil světelnou účinnost na 21,4% a životnost diody se zvýšila na 1 milion hodin, což je nejvyšší úroveň na světě.

V současné době vyrábí QLED TV Samsung s tekutými krystaly s QD podsvícením. Pro hromadnou výrobu displeje QLED je nutné dále zlepšit kvantovou bodovou světelnou účinnost a životnost.