Vyberte zemi nebo oblast.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Qualcomm uvádí platformu Snapdragon Ride: škálovatelná a přizpůsobitelná, připravuje cestu pro autonomní řízení

Společnost Qualcomm uspořádala v předvečer CES tiskovou konferenci, aby zahájila novou platformu Qualcomm Snapdragon RideTM a rozšířila tak široké portfolio automobilů společnosti. Tato platforma je jedním z nejpokročilejších a škálovatelných otevřených autonomních řešení v automobilovém průmyslu, včetně bezpečnostního systému Snapdragon RideTM na čipu (SoC), Snapdragon RideTM a Accelerator Snapdragon RideTM.


Snapdragon Ride může poskytnout nákladově efektivní a energeticky efektivní kompletní systémová řešení pro komplexní potřeby autonomního řízení a ADAS (Advanced Driver Assistance Systems). Snapdragon Ride kombinuje jedinečný SoC, plynový pedál a autonomní sadu ovladačů, která výrobcům poskytuje škálovatelné řešení, které podporuje tři segmenty autonomních systémů řízení: Iniciativa na úrovni L1 / L2 Safe ADAS pro automobily s automatickým nouzovým brzděním, rozpoznáváním dopravních značek a jízdním pruhem udržovat asistenci; L2 + „Pohodlí“ na úrovni ADAS pro autonomní jízdu po dálnicích, podporu samoobsluhy a jízdu aut v prostředí městské dopravy s častým parkováním; Plně autonomní řízení úrovně L4 / L5 - pro autonomní řízení, robotické taxíky a robotickou logistiku v prostředích městského provozu.


Platforma Snapdragon Ride je postavena na řadě různých SoC a akcelerátorů Snapdragon pro automobilový průmysl a využívá škálovatelné a modulární vysoce výkonné heterogenní vícejádrové procesory, energeticky účinné AI a motory počítačového vidění a špičkové GPU. Na základě různých kombinací SoC a akcelerátorů může platforma vyhovět potřebám každého segmentu autonomního řízení a zajistit špičkovou účinnost chlazení, od 30 zařízení třídy TOPS pro aplikace na úrovni L1 / L2 až po řízení na úrovni L4 / L5, 130 Zařízení pro spotřebu energie Watt přes 700 TOPS.


Platforma proto může podporovat pasivní nebo vzduchem chlazený design odvádění tepla, čímž snižuje náklady, zlepšuje spolehlivost, eliminuje drahé systémy chlazení kapalinou, zjednodušuje konstrukci vozidla a rozšiřuje rozsah jízdy elektrických vozidel. Řada SoC a urychlovačů Snapdragon Ride je navržena pro funkční bezpečnostní systémy ASIL-D (Automotive Safety Integrity Level D).

Snapdragon Ride bude dodán výrobcům automobilů a dodavatelům úrovně 1 pro předběžný vývoj v první polovině roku 2020. Očekává se, že automobily vybavené technologií Snapdragon Ride vstoupí do výroby v roce 2023.

Nakul Duggal, senior viceprezident pro správu produktů ve společnosti Qualcomm Technologies, Inc., uvedl: „V uplynulých několika letech jsme demonstrovali technickou sílu společnosti v oblasti automobilového průmyslu prostřednictvím rozsáhlého nasazení řešení, to znamená téměř všechny typy aut. Nyní naštěstí představujeme první generaci platformy Snapdragon Ride jako vysoce škálovatelné, otevřené, plně přizpůsobitelné a vysoce optimalizované řešení spotřeby energie, které může splňovat požadavky NCAP (New Car Evaluation Specification) na autonomní jízdu po dálnici L2 + K řadě potřeb pro robotové taxíky. “

Bezpečnostní SoC a akcelerátor software a hardware řešení

Společnost Qualcomm se domnívá, že další inovací v automobilovém odvětví se očekává „pohodlí“ ADAS na úrovni L2 + a regulační požadavky také vedou hardwarové řešení na platformě Snapdragon Ride z jediného SoC pro aktivní bezpečnostní systémy ADAS na vysoce škálovatelná Architektura se skládá z několika SoC a specializovaných autonomních akcelerátorů pro podporu plně autonomních autonomních systémů řízení.

Rodina Qualcomm ADAS SoC a akcelerátor používají heterogenní výpočetní techniku, která plně zohledňuje potřeby aplikace na začátku návrhu. Výpočtový stroj umělé inteligence nové generace Qualcomm Technologies, výše zmíněné ADC SoC a akcelerátory mohou efektivně spravovat velké množství dat pro systémy ve vozidle, včetně ISP pro kamerové senzory, vylepšené DSP pro zpracování signálu ze senzorů, vysoce výkonné CPU pro plánování a rozhodování, špičkové GPU podporující špičkovou vizualizaci a pohlcující uživatelský zážitek, vyhrazené subsystémy zabezpečení a zabezpečení napříč SoC a autonomní akcelerátory jízdy.


Prostřednictvím autonomních akcelerátorů řízení přináší Qualcomm Technologies energeticky efektivní výpočetní schopnosti běžným automobilům a podobné ekvivalentní funkce v současnosti zdaleka nejsou podporovány automobilovým průmyslem, protože vzhledem k přísným požadavkům na spotřebu energie nelze dosáhnout vysoké složitosti a nákladných tepelných řešení. Popularizace rozsahu .

Spustí Snapdragon Ride Autonomous Driving Software Stack

Nový softwarový balík Qualcomm Technologies zaměřený na autonomní řízení je modulární a škálovatelné řešení integrované do platformy Snapdragon Ride, které pomáhá výrobcům automobilů přinést větší bezpečnost a komfort každodenní jízdě, jako je automatická navigace Humanoidní jízda po dálnici, a také nabízí modulární možnosti, jako jsou vnímání, polohování, fúze senzorů a plánování chování.

Integrovaná automobilová platforma Qualcomm Technologies posiluje vedoucí postavení společnosti v oblasti zpracování informací ve vozidle, audiovizuální informace a propojení ve vozidle a řídí růst podnikání. Celková hodnota objednávek v těchto oblastech je v současné době přes 7 miliard USD.

Jako přední dodavatel v oboru zpracování informací ve vozidle a polovodičů pro automobilový průmysl s rozhraním Bluetooth získala společnost Qualcomm Technologies informační projekty v oblasti AV a digitální kokpity od 19 z 25 předních světových výrobců automobilů. V současné době přijali všichni významní výrobci automobilů na světě bohaté informace o automobilovém zpracování informací, zvukové a obrazové informace a automobilová řešení spojená s automobilem od Qualcomm Technologies. Spolupracují také s Qualcomm Technologies na dodávkách bezpečných, spolehlivých a efektivních vozidel, včetně platformy Snapdragon Ride. řešení.

Chet Babla, viceprezident pro automobilový průmysl ve společnostech Arm Automotive a IoT, uvedl: „Integrace nejvyšších úrovní funkčních bezpečnostních řešení je zásadní pro rozsáhlé nasazení systému ADAS a autonomního řízení. Budoucí cestování vyžaduje spolupráci napříč odvětvími a my pracujeme s Qualcomm Technologies ve spolupráci a integrace funkčních bezpečnostních řešení Arm do platformy Snapdragon Ride je příkladem zlepšení autonomní bezpečnosti jízdy. “

John Koeter, senior viceprezident pro marketing a strategii v oblasti duševního vlastnictví, Synopsys, uvedl: „Investice Synopsys do práv duševního vlastnictví v Mezinárodní organizaci pro standardizaci certifikace ISO 26262, American Automotive Electronics Association AEC Q100 a řízení kvality zjednodušuje vývoj dalších - generace ADAS. Automobilové třídy IP DesignWare® společnosti Synopsys, IP IP procesorů ARC® a kombinace platforem STAR Memory SystemTM a Snapdragon Ride pomáhají společnostem Qualcomm dosáhnout vysoké úrovně funkční bezpečnosti a urychlit certifikaci jejich SoC. “

John Wall, senior viceprezident a generální ředitel BlackBerry QNX, řekl: „BlackBerry QNX s potěšením spolupracuje s platformami Qualcomm Technologies a Snapdragon Ride. QNX® OS Security a QNX® Hypervisor Security poskytují bezpečné, spolehlivé a spolehlivé autonomní hnací platformy "Softwarová základna Qualcomm Technologies. Jelikož Qualcomm Technologies dále rozšiřuje produktové uspořádání v oblasti autonomního řízení, těšíme se také na prohloubení spolupráce mezi oběma stranami a zavedení nových příležitostí."

Ritesh Tyagi, generální ředitel, Automotive Business, Infineon Silicon Valley Innovation Center, řekl: „Společnost Infineon byla vždy odhodlána dodávat základní polovodičovou technologii, aby byla vozidla bezpečnější, chytřejší a šetrnější k životnímu prostředí. Naše mikrokontroléry AURIX ™ integrují důvěru společnosti v počítačové znalosti základní modul v automobilových aplikacích kritických z hlediska bezpečnosti. Společnosti Infineon a Qualcomm Technologies spolupracují při navrhování a poskytování spolehlivých, škálovatelných a energeticky účinných výpočetních systémů, které pomohou řídit vysoce automatizovaná auta na širším trhu. Dosáhnout nasazení. “

„Jsme velmi rádi, že můžeme spolupracovat s Qualcomm Technologies na vývoji architektury AUTOSAR příští generace, která se může přizpůsobit potřebám zákazníků a integrovat software EB corbos a platformu Snapdragon Ride. Naše produkty využívající technologii Qualcomm Technologies umožní dodavatelům Tier 1 a výrobcům automobilů přinést ADAS do výroby automobilů rychleji a efektivněji. ““

„On Semiconductor s potěšením integruje naši rodinu senzorů ADAS do platformy Snapdragon Ride. Díky úzké spolupráci s Qualcomm Technologies mohou naše ADAS senzory bezproblémovou a robustní interoperabilitu s procesory a softwarem Qualcomm Technologies, což pomáhá výrobcům automobilů a dodavatelům jednoho řádu rychle a náklady - efektivně zavádí nová generace řešení. Kromě toho digitální AV kokpity a autonomní systémy řízení Navíc flexibilní rozšíření funkcí ve vozidle, jako je monitorování řidiče a monitorování ve vozidle, také výrazně urychlí popularizaci těchto nových funkcí bezpečnost a pohodlí. “


Výhody platformy Snapdragon Ride

• Osvědčený a integrovaný balíček podpory zabezpečeného automobilu podporující zabezpečený operační systém a hypervizor

• Bezpečnostní rámce poskytované předními automobilovými společnostmi, včetně architektury Adaptive Automotive Open System Architecture (Adaptive

AUTOSAR)

• Optimalizovaná a kompletní knihovna základních funkcí pro počítačové vidění, zpracování signálu ze senzorů a standardní počítačové knihovny

• Nástroje AI ke zlepšení efektivity modelu a optimalizaci operačního prostředí heterogenních výpočetních jednotek

• Kompletní sada samostatného softwaru pro řízení jízdních funkcí na dálnici, jako je vnímání požadované pro řízení na dálnici

A funkce plánování

• Cenově výhodné řešení určování polohy podporující vysoce přesné polohování Qualcomm® zaměřené na vidění

• Hardware a software v prostředí pro testování smyčky

• Nástroje pro správu dat, které podporují inteligentní sběr dat a automatické anotace