Vyberte zemi nebo oblast.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Snížená závislost na trhu s mobilními telefony vyvinula společnost Sony obrazový senzor AI

Podle agentury Reuters společnost Sony ve čtvrtek oznámila, že vyvinula první obrazový senzor na světě integrovaný s procesory umělé inteligence (AI). Aby společnost Sony snížila svou závislost na trhu nasycených chytrých telefonů, usilovně pracuje na tom, aby obrazové senzory byly inteligentnější a rozšířily tak scénáře aplikací.

Společnost Sony uvedla, že obrazový senzor schopný AI bude používán v maloobchodních a průmyslových aplikacích k extrahování a zpracování dat bez jejich odeslání do cloudu nebo jinde, čímž se sníží zpoždění přenosu dat a sníží se spotřeba energie a náklady na komunikaci.

Rozumí se, že díky neustálé pozornosti výrobců mobilních telefonů na funkcích kamer, přibližně 90% příjmů společnosti Sony z čipů pochází z obrazových senzorů používaných v chytrých fotoaparátech.

Ve středu však společnost Sony uvedla, že ziskovost podnikání společnosti v oblasti senzorů se může letos zhoršit, protože vypuknutí viru COVID-19 vrhá stín na perspektivu nasyceného trhu se smartphony. Navzdory nejistotě na trhu společnost Sony stále plánuje do roku 2026 zvýšit podíl svého podnikání v oblasti senzorických řešení ze 4% na 30%.