Vyberte zemi nebo oblast.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Vývoz Samsung Electronics má velký dopad na jihokorejské polovodiče Apple Cook řekl, že pro Čínu je výhodné uvalit na společnost Samsung tarify

Společnost Samsung Electronics ve své pololetní zprávě uvedla, že v první polovině letošního roku dosáhly tržby společnosti 75,2 bilionu wonů (přibližně 62 miliard USD), z nichž 86% pocházelo ze zahraničí. Jižní Korea je čtvrtou největší ekonomikou v Asii (první tři jsou v Číně, Japonsku a Indii). Vývoz v celkovém objemu 313,4 bilionu dolarů (259,6 miliard USD) dosáhl ve stejném období, z čehož 20,6% činily zahraniční příjmy.

Podle zprávy, podle regionu, jako největšího světového výrobce paměťových čipů a mobilních telefonů, dosáhl obrat společnosti Samsung v Severní Americe 21,2 bilionu dolarů (17,6 miliard USD), následovala Čína (17,8 bilionu dolarů, neboli asi 14,7 miliardy). V amerických dolarech), Asii (s výjimkou Číny a Jižní Koreje) a Africe (celkem vyhráno 16,7 bilionů dolarů, tj. Přibližně 13,8 miliard USD) a Evropě (9 bilionů wonů nebo asi 7,49 miliard amerických dolarů).

Přestože většina zisků společnosti Samsung pochází ze zahraničních trhů, většina daní je placena na domácím trhu. Společnost Samsung ve své zprávě o výnosech uvedla, že společnost v první polovině roku zaplatila v Jižní Koreji 9,5 bilionu wonů (asi 7,87 miliard amerických dolarů) v dani z příjmu právnických osob, což představuje nárůst o 19,7% oproti stejnému období loňského roku.

Podle agentury Reuters Trump v neděli řekl, že v rozhovorech s generálním ředitelem společnosti Apple Cook opakovaně zdůrazňoval dopad zvýšení cel na čínské dovozy a výsledné konkurenty. Možné výhody.

Trump uvedl, že Cook "uvedl dobrý případ", protože produkty Samsung nebudou ovlivněny tarify a Apple bude ovlivněn, takže to Apple ublíží.

Trump a Cook mají večeři společně v pátek večer místního času. Za tímto účelem napsal Trump ve svém golfovém letovisku v Bedminsteru v New Jersey v USA: „Tonight and Apple's Tim. · Cook má večeři, utrácí v USA hodně peněz na investice. To je skvělé! & Quot;

"Myslím, že Cook přišel s velmi přesvědčivým názorem, a budu to brát v úvahu," Trump řekl v rozhovoru na letišti v New Jersey.

Rozumí se, že plán zavedení cel na čínské zboží (včetně spotřební elektroniky) v hodnotě 300 miliard USD bude proveden ve dvou fázích 1. září a 15. prosince.

Notebooky a iPhony společnosti Apple zatím nebudou čelit dalším problémům s tarify do 15. prosince, ale od 1. září budou přidány další produkty společnosti, včetně AirPodů, Apple Watch a HomePod. Tarify.