Vyberte zemi nebo oblast.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Společnost Samsung dosud prodala 2 miliony chytrých telefonů 5G. Mohou čínští výrobci dohnat?

Podle zprávy Universmartphone, 6. září, vedoucí týmu technické strategie společnosti Qualcomm JuneHee Lee odhalil v projevu na IFA v Berlíně, že společnost Samsung prodala 2 miliony 5G telefonů od uvedení svého prvního mobilního telefonu 5G na trh v květnu. Navíc s příchodem Galaxy Fold 5G a Galaxy A90 5G společnost Samsung očekává, že do konce roku prodá 4 miliony 5G smartphonů.

Nedávno oznámený Samsung Galaxy A90 5G bude nejlevnějším 5G smartphonem na trhu s cenou 749 EUR. Galaxy Fold 5G se stane nejdražším 5G smartphonem Samsung.

Společnost Samsung uvedla na trh čtyři chytré telefony 5G, jako jsou Galaxy S10 5G, Galaxy Note10 + 5G, Galaxy A90 5G a Galaxy Fold 5G.

Jak se tedy vyvíjí čínští výrobci mobilních telefonů na chytrých telefonech 5G?

Huawei, včera, Huawei právě vydala nejnovější generaci vlajkových lodí mobilních telefonů na veletrhu Consumer Electronics Show (IFA) v Berlíně v Německu v roce 2019, v řadě Kirin 990, včetně Kirin 990 a Kirin 990 5G. Mezi nimi je Kirin 990 5G jako první na světě systém na čipu (SoC) se zabudovaným 5G basebandem v plném rozsahu. Mobilní telefon vybavený telefonem Kirin 990 5G bude na konci tohoto měsíce spuštěn řadou Huawei Mate 30.

Kromě toho, na konci 16. srpna, byl poprvé uveden na trh první mobilní telefon, který obdržel licenci na přístup k telekomunikačním zařízením terminálu čínských 5G terminálů - verze Huawei Mate 20 X 5G, letadlo má cenu 6 199 juanů.

5. srpna byla oficiálně uvedena na trh verze ZTE Axon 10 Pro 5G s oficiální cenou 4,999 juanů (6G + 128G).

22. srpna byla vydána verze iQOO Pro5G in vivo a cena byla pouze 3 798 juanů.

Kromě toho, večer 22. srpna, byl 5G mobilní telefon „Forerunner X1“ nezávisle vyvinutý společností China Mobile a jeho vlastní značka byla v Tmallu prodána předem a cena byla 4988 juanů.

Podle nejnovějších údajů o prodeji Jingdong Union má Mate20 X 5G Huawei měsíční objem prodeje přibližně 4 500, zatímco pozdější verze iQOO Pro 5G má měsíční objem prodeje téměř 30 000.

Vzhledem k relativně krátké době vydání je stále obtížné určit konečný prodej čínských chytrých telefonů 5G.

Podle údajů strategie Analytics se však odhaduje, že globální prodej 5G smartphonů příští rok dosáhne 160 milionů kusů. David Kerr, senior viceprezident pro strategii Analytics, uvedl, že prodej mobilních telefonů 5G v Číně může v roce 2020 dosáhnout 80 milionů, a očekává se, že se stane největším trhem chytrých telefonů 5G.

Co se týče mobilních telefonů 5G, které jsou na trhu a spotřebitelů nejoblíbenější, vyčkejte si na svědky.