Vyberte zemi nebo oblast.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Japonské polovodičové společnosti využívají výhody a trvají na boji v oblasti výkonových polovodičů

Podle webové stránky Impress Watch se v rámci trendu úpadku japonského polovodičového průmyslu některé japonské společnosti stále potýkají s výkonovými polovodiči. Japonské energetické polovodičové společnosti mají stále výhodu v zakázkových výrobcích s vysokým poruchovým napětím a velkou kapacitou.

Hlavními hráči na trhu výkonových polovodičů jsou Mitsubishi Electric, Fuji Electric, Hitachi Power Semiconductor a Toshiba Semiconductor & Storage. Mezi středně velkými podniky si dobře vedly Romové, Sancha Electric a Xindianyuan.

V uplynulém roce rychle vzbuzuje pozornost nahrazení GaN a SiC za Ga2O3, novou generaci výkonového polovodičového materiálu. Japonsko je světovým lídrem v oblasti výkonových polovodičů založených na Ga2O3.

Uvádí se, že to není velká společnost, jako je Mitsubishi Electric, ale vládní výzkumný ústav, univerzitní výzkumný ústav a investiční instituce.