Vyberte zemi nebo oblast.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Seoul Semiconductor draží portfolio patentů na klíčové technologie pro 5G design sítí a smartphony

Společnost Seoul Semiconductor oznámila, že bude dražit své patentové portfolio RF polovodičů a patentové portfolio výkonných LED balíčků a hledá potenciální kupce nebo licenční partnery pro některé z těchto technologií.

Seoul Semiconductor je přesvědčen, že je to dobrá příležitost pro začínající podniky a malé a střední podniky, které mají potíže s získáním klíčových patentů pro rozšíření svého podnikání.

Uvádí se, že v první aukci bude Seoul Semiconductor hledat nejvyššího uchazeče o 98 patentových aktiv souvisejících s jeho výkonovým zesilovačem a RF polovodiči s nitridem gallia, včetně 55 amerických patentů, z nichž tři byly licencovány americkým letectvem a USA Armáda. Tato portfolia patentů RF pocházejí od americké společnosti SETi (Sensor Electronic Technology, Inc.) se sídlem v USA, kterou získala v roce 2015 dceřiná společnost Seoul Semiconductor seoul Viosys. Ta investovala více než 100 milionů dolarů do výzkumu a vývoje těchto patentů. SETi se nyní zaměřuje na technologii UV LED, takže se nyní připravuje na dražbu svého portfolia patentů GaN RF.

GaN má širší pásmovou mezeru než křemík, což znamená, že vydrží vyšší napětí než křemík a může rychle procházet proud zařízením. GaN se stává zvolenou technologií pro mobilní a satelitní komunikaci, radar, bezdrátové nabíjení a autonomní řízení.

S příchodem technologie 5G se trh GaN RF rychle rozvíjí. Do roku 2024 vzroste trh s RF v GaN na 2 miliardy dolarů (Yole Développement, 2019) a očekává se, že velikost globálního trhu s komponenty RF do roku 2025 dosáhne 45 miliard USD (Zpráva o průzkumu trhu, 2019). Sumitomo Chemical, Cree a Qorvo v současné době drží lví podíl na trhu GaN RF.

Ve druhé aukci bude společnost Seoul Semiconductor dražit více než 100 amerických, evropských, čínských, japonských a korejských patentů souvisejících s výkonnými LED obaly a adaptivním osvětlením. Vysoce výkonné balíčky LED se široce používají v chytrých telefonech a automobilových aplikacích a adaptivní osvětlení se používá v objektivech fotoaparátu, baterkách a automobilových světlometech. Tyto patenty jsou některé základní patenty vysoce výkonných LED čipů. Vysoce výkonný LED čip dokáže realizovat tenký a světelný design objektivu a blesku, čímž splňuje různé funkční požadavky trhu pro fotoaparáty smartphone.

Chung Hoon Lee, zakladatel Seoul Semiconductor, a Chae Hon Kim, generální ředitel SETi, uvedl, že některé velké společnosti nezákonně získaly naše obchodní tajemství kopáním zaměstnanců nebo přijetím levných produktů, které ignorují práva duševního vlastnictví, které negativně ovlivnily LED průmysl. . Proto některé patenty prodáme společnostem, které přímo nekonkurují, a zisky z aukce investujeme do rozvoje nových technologií v budoucnosti.

V posledních letech společnost Seoul Semiconductor zahájila několik patentových řízení po celém světě. Mezi nimi, nedávno podaná žaloba za porušení patentů proti společnosti LED Everlight v Německu, Everlight hledá odvolání; u amerického soudu v Texasu podala „prodej společnosti Philips TV, která porušuje patent společnosti“ proti americkému prodejci kanálů „Fry's Electronics“ „A vyhrála soudní řízení; v Německu podala velká evropská distribuční společnost pro elektroniku„ Conrad Electronics “ soudní řízení o porušení patentu na podsvícení mobilních telefonů a nebylo dosaženo žádného pokroku.