Vyberte zemi nebo oblast.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Společnost Arm uvolňuje nejnovější procesor Cortex-M a NPU, což výrazně zlepšilo výkon AI

Podle zpráv o majetku společnost Arm představila v pondělí nejnovější procesor Cortex-M (M55) a miniaturní neurální procesor Arm Ethos-U55 (NPU).

Stejně jako předchozí generace je nový Cortex-M55 zabudovaným procesorem Arm. K dnešnímu dni vyrobili partneři společnosti Arm více než 50 miliard čipů založených na designech Cortex-M. Nové procesory jsou výkonnější a energeticky účinnější, ale Armův hlavní důraz je kladen na schopnosti strojového učení čipu. Rozumí se, že M55 je první procesor založený na technologii Arm Helium pro zrychlené vektorové výpočty a běží ML modely 15krát rychleji než předchozí generace.

V minulosti těmto čipům často chyběl dostatečný výpočetní výkon, aby účinně vykonávaly funkce strojového učení. Místo toho musí být většina těchto úkolů splněna na vysoce výkonných čipech, jako je řada Arm Cortex-A od Arm, kterou přenáší většina chytrých telefonů na světě.

Jednotka NP Ethos-U55 je navržena pro urychlení strojového učení, zatímco konstrukce U55 bude efektivnější a bude pracovat pouze s novějšími procesory Cortex-M, jako jsou M55, M33, M7 a M4. Arm řekl, že spuštěním těchto dvou čipů v kombinaci může úloha strojového učení běžet 480krát rychleji než čip Cortex M použitý v benchmarkovém testu. (První 15násobné zvýšení rychlosti pochází z M55 a kombinace s Ethos-U55 přináší 32násobné další zvýšení.) Použití těchto dvou čipů současně může také zvýšit energetickou účinnost o 25krát, což je důležité pro mnoho zařízení napájených z baterií je zásadní.

Dipti Vachani, senior viceprezident a generální ředitel obchodu v automobilovém průmyslu a internetu IoT, řekl, že umožnění umělé inteligence běžet na relativně nízkoenergetických zařízeních, než aby museli udržovat nepřetržitou komunikaci s cloudovými datovými centry, je zásadní pro zabezpečení dat a soukromí. Důležité. V současné době je v těchto datových centrech spuštěna většina pracovních zátěží AI.

Rovněž uvedla, že umožnění umělé inteligence pracovat na nepřipojených, relativně nízkoenergetických zařízeních je rozhodující pro výrobu připojených automobilů, umožnění řízení motorových vozidel a zavedení strojového učení do lékařských zařízení.

Arm řekl, že samotný model M55 bude schopen provádět úkoly strojového učení od velmi jednoduché detekce vibrací (dokonce i předchozí generace Cortex-M) po detekci cíle v obrazech. V kombinaci s Ethos U55 může provádět úkoly na vyšší úrovni, například detekovat konkrétní gesta, určovat, zda se váš otisk prstu nebo rysy obličeje shodují s biometrickými údaji již uloženými v zařízení, nebo dokonce rozpoznávat hlas. Výpočtově náročnější úkoly, jako je klasifikace široké škály objektů nebo rozpoznávání tváří z videí v reálném čase, však stále vyžadují náročnější a energeticky náročnější čipy.