Vyberte zemi nebo oblast.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Hodnota vývozu z Jižní Koreje v květnu se po 18 měsících změnila z negativního na pozitivní!

Podle zprávy Juheng.com dnes zveřejněná zpráva ministerstva obchodu, průmyslu a energetiky Koreje (1) ukazuje, že pod vlivem COVID-19 byl vývoz Jižní Koreje v květnu 34,86 miliard USD, což představuje pokles o 23,7%. rok za rokem.

Uvádí se, že v důsledku šíření epidemie COVID-19 ve světě ovlivnila blokádová opatření přijatá různými zeměmi jihokorejskou zahraniční poptávku a hodnota vývozu se snížila o tři po sobě jdoucí měsíce.

V reakci na to se ministerstvo průmyslu Koreje domnívá, že nedávný zdlouhavý vývoz není strukturálním problémem a očekává se, že se zotaví s hospodářským oživením hlavních vývozních cílových zemí. Mezi nimi byl výkon exportu čipů relativně lepší. Čínští výrobci PC obnovili výrobu. Se vzdálenou kanceláří a online vzdělávání se celosvětově zvýšila také poptávka po počítačích; na druhé straně auta klesla o 54,1% na 1,8 miliardy USD.

Z pohledu exportních projektů se polovodičový vývoz Jižní Koreje po 18 měsících změnil z negativního na pozitivní. Celkový vývoz vzrostl o 7,1% a denní průměrný vývoz o 14,5%. Export nekontaktních produktů, jako jsou diagnostické soupravy a další výrobky pro biologické zdraví a počítače, fungoval dobře.