Vyberte zemi nebo oblast.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Tchajwanská média: Říká se, že Huawei vyžaduje, aby dodavatelský řetězec zřídil továrny na pevnině? Odpověď však nebyla tak, jak se očekávalo

V květnu Spojené státy upgradovaly blokádu proti Huawei, zamýšlely zakročit proti globálnímu dodavatelskému řetězci Huawei. Podle Tchajwanského mediálního ekonomického deníku vstoupí nový zákaz v září. Za účelem snížení rizik se říká, že Huawei požádala dodavatelské řetězce, jako je balení a testování a PCB (deska s plošnými spoji), aby zřídily továrny v Číně, ale reakce dodavatelského řetězce není očekávaná.

Uvádí se, že balení a testování dodavatelského řetězce a PCB společnosti Huawei již má výrobní kapacitu v pevninské Číně. Příslušní výrobci se domnívají, že místní služby na pevnině nejsou problémem, ale nejznepokojivější je, že Huawei nemá pro výrobce čipy, které by testovaly nebo zvyšovaly používání PCB. Vnější svět je proto obecně klidný ohledně požadavků Huawei a reakce není nadšená.

Zpráva poukázala na to, že s výjimkou pozastavení objednávek TSMC pro Huawei HiSilicons od 15. května a odhadů přepravy do poloviny září bude mít analýza hlavních balicích a testovacích zařízení v druhé části HiSilicon skutečný dopad na zákaz, dokud čtvrtého čtvrtletí tohoto roku. objevit. Protože podle časových výpočtů bude dodatečné těsnění a testování zpožděno o čtvrtinu a dopad nakonec poklesne ve čtvrtém čtvrtletí. Pokud americká strana nezruší zákaz, do bouře budou zapojeny dceřiné produkty z oblasti investic a kontroly ASE, závod na testování IC Jingyuan Power, křemíková mřížka a továrna na balení LCD ovladačů Zhibang.

Společnost Silicon Products a KYEC v reakci na to uvedly, že ačkoli budou v tomto období existovat související tchajwanské čipové továrny, aby se snížilo riziko objemu čipu HiSilicon, pokud USA nezruší zákaz, HiSilicon ani TSMC nebudou. Pokud bude nalezeno řešení, dopad bude zcela zřejmý začátkem příštího roku, takže je nutné pozorně sledovat následnou situaci.

Výrobci PCB v dodavatelském řetězci Huawei navíc zahrnují Xinxing, Nandian, Jingshuo a Jianding; Mezi výrobce substrátů z měděné fólie patří Lianmao a Taiwan Optoelectronics; Mezi výrobce flexibilních desek patří Zhending-KY a Jialianyi.

Mezi nimi společnost Xinxing nekomentuje informace o jediném zákazníkovi, ale společnost zdůraznila, že slouží hlavně mezinárodním zákazníkům na první úrovni a špičková výrobní kapacita a investice se na Tchaj-wanu nezmění.