Vyberte zemi nebo oblast.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Výpadek elektřiny v případě havarijního výpadku napájení částí UMC 8A a B, finanční ředitel: odhaduje se, že ovlivní malou část výrobní kapacity po dobu půl dne

Podle zpráv z tchajwanských médií se UMC nachází v závodech 8A a 8B na Zhukelixing Road. Odpoledne 9. došlo k výpadku proudu. Finanční ředitel UMC Liu Qidong potvrdil, že kouř ze systému nouzové výroby energie způsobil, že se veřejnost mylně domnívala, že došlo k požáru. Liu Qidong uvedl, že elektrárny 8A a 8B postižené výpadkem elektřiny představovaly přibližně polovinu 8palcové výrobní kapacity UMC, což je pravděpodobně způsobeno selháním součástí. Přesnou příčinu zbývá dále prozkoumat. Napájení je stále napájeno záložním systémem pro generování energie.

Podle Wang Yongzhuang, ředitele Bamboo Science Administration, podle zprávy skupiny pro bezpečnost životního prostředí Bamboo Science Administration došlo k poškození interního napájecího zařízení UMC Cable1611 a selhání dusíkatého zařízení. Zvýšila se dodávka záložního systému dusíku na místě a zvýšil se výkon výparníku, což způsobilo kondenzaci vody. Množství kouře se zvýšilo; bylo aktivováno původní dusíkové zařízení a záložní zařízení bylo uzavřeno. Navíc při poruše elektrického zařízení byl při aktivaci generátoru vydáván hlasitý hluk a motorová nafta spálila neúplně, aby během počátečního spouštěcího období vyzařoval černý kouř, což způsobilo, že veřejnost nepochopila požární poplach.

Najednou dnes odpoledne došlo k výbuchu z UMC a ze střechy vycházel silný kouř. Hasiči Hsinchu vyslali na záchranu chemický vůz. Na místo přišli hasiči a zjistili, že elektrárna je vadná kvůli přetížení generátorů v elektrárně. Z vodní páry vyzařoval černý a bílý kouř. Nebyl oheň.

Finanční ředitel UMC Liu Qidong potvrdil, že v odpoledních hodinách došlo v oblasti závodu 8AB k výpadku elektřiny a bylo podezření, že jde o poruchu součásti a žádné oběti. Hlavně proto, že generátor začal vyzařovat kouř, je elektrárna aktuálně bez energie a byl aktivován systém nouzové výroby energie. Pokud jde o dopad na provoz, uvedl, že UMC 8A a 8B fabs představovaly asi polovinu 8-palcového waferu UMC.

Liu Qidong uvedl, že příčina výpadku proudu je stále předmětem šetření. Očekává se, že napájení bude brzy obnoveno a nedojde k žádným ztrátám na životech. Byl aktivován systém nepřerušitelného napájení a po úplném obnovení napájení bude obnovena výroba. Mírně ovlivněte operace. Vzhledem k tomu, že současná 8palcová výrobní kapacita je stále nedostatečná, očekává se, že nehoda způsobí, že situace s omezeným zásobováním bude vážnější.

Továrny 8AB, 8C a 8D ovlivněné UMC mají celkovou měsíční výrobní kapacitu více než 130 000 8palcových jednotek. Liu Qidong uvedl, že nehoda se skokem energie ztratí malou část výrobní kapacity na půl dne a co nejvíce vyrovná ztracenou mezeru v kapacitě. Očekává se, že to mírně ovlivní provoz a skutečný dopad bude ještě třeba zkontrolovat.