Vyberte zemi nebo oblast.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Proč Changdian Technology získává testovací závod v Singapuru, který ADI uzavírá?

Vázání velkých zákazníků bylo vždy výrobcem polovodičů úspěšným provozním principem. Velký zákazník může často přinést objemy prodeje desítek až stovek malých zákazníků. To je také nadšení pro tuzemské i zahraniční výrobce, aby vstoupili do společností Apple, Huawei, Samsung a dalších dodavatelů. Důvod řetězce.

Totéž platí pro zařízení na balení a testování. Zdroje pro zákazníky jsou nejdůležitějšími hlavními překážkami pro výrobce obalů a zkoušek, protože je to dlouhý proces, v němž se továrna na balení a testování vyvíjí, ale jakmile bude certifikace předána a začne hromadná výroba, zákazníci budou velmi stabilní a lepkaví a balení a testování budou v budoucnu zřídka nahrazeny. rostlina.

Technologie Changdian Technology a ADI dosahují strategické spolupráce

24. prosince společnost Changdian Technology oznámila, že společnost dosáhla strategické spolupráce se společností Analog Devices Inc. (dále jen „ADI“). Changdian Technology koupí testovací závod ADI v Singapuru a v nově pořízeném závodě zprovozní nový závod. Mnoho testovacích služeb ADI. Konečné vlastnictví výše uvedeného závodu bude v květnu 2021 převedeno na Changdian Technology.

Steve Lattari, senior viceprezident pro globální operace a technologie ve společnosti ADI, uvedl: „Tato dohoda s naším dlouhodobým partnerem pro balení a testování, společností Changdian Technology, umožní společnosti ADI plně využít let provozu a testování techniky, které máme "Lattari pokračoval." Nashromáždili jsme se jako zákazník ve své singapurské továrně. "Těšíme se na plynulý přechod a budeme společně pracovat na zahájení nového partnerství."

Zheng Li, generální ředitel společnosti Changdian Technology, uvedl: „ADI byla vždy dlouhodobým zákazníkem, kterému společnost Changdian Technology přikládá velký význam. Tato příležitost nejen rozšíří naše testovací místo v Singapuru, ale co je důležitější, podepsání smlouvy strategická obchodní dohoda s ADI vytvoří oběma stranám více příležitostí ke spolupráci. “Zheng Li pokračoval:„ Investice do nových projektů v singapurské továrně také ukazuje, že jako nadnárodní společnost na výrobu čipů bude Changdian Technology nadále posilovat své globální přítomnost a poskytování mezinárodních a místních čínských zákazníků poskytují prvotřídní produkty s integrovanými obvody a pokročilé technické služby. ““

Je zřejmé, že z diskuse mezi oběma stranami po akvizici zkušebního závodu ADI v Singapuru převezme Changdian Technology další objednávky od ADI. Tento obchodní model již byl prokázán v oblasti balení a testování.

Již v roce 2015 investovala společnost Tongfu Microelectronics přibližně 370 milionů amerických dolarů na pořízení závodu Suzhou AMD a malajského závodu Penang, čímž AMD hluboce vázala. V současné době byla doba spolupráce mezi Tongfu Microelectronics a AMD prodloužena z předchozích tří let na 5 let a byly pro ni vyrobeny 7nm čipové produkty. Od té doby pochází přibližně polovina příjmů společnosti Tongfu Microelectronics od AMD a zisky také od AMD.

Kromě toho je Hi-Ti Semiconductor polovodičovou obalovou a testovací společností společně založenou společností Tai Chi Industry a SK Hynix v Jižní Koreji. Společnost Hi-Ti Semiconductor proto zajišťuje především následné zpracování produktů Hynix DRAM. V současné době spolupráce mezi oběma stranami překročila deset let a SK Hynix přispívala více než 20% z příjmů společnosti Taiji Industrial.

V současné době má Changdian Technology šest závodů v Číně, Singapuru a Jižní Koreji. Jeho továrna v Singapuru byla založena v roce 1994 a je jedním z prvních poskytovatelů služeb v oblasti balení a testování (OSAT) v Singapuru. Testovací služby v singapurské továrně Changdian Technology zahrnují testování oplatek, testování obalových produktů, testování na úrovni proužků, oplatky a veškeré testování produktů na oplatkách.

V posledních letech získali domácí výrobci včetně Tongfu Microelectronics, Huatian Technology a Changdian Technology v Malajsii a Singapuru v posledních letech za účelem vyhnutí se tarifům, zlepšení technické síly a získání zákaznických zdrojů. V tomto ohledu by se mělo také zvážit pořízení zkušebny ADI v Singapuru.

Jaká je však přesně technická síla zkušebny ADI v Singapuru? Jaká je výstupní hodnota? Kolik objednávek může tato akvizice přinést společnosti Changdian Technology, stojí za to přemýšlet.

Společnost ADI již oznámila uzavření závodu

Autor se z různých zdrojů dozvěděl, že testovací závod ADI v Singapuru získal společnost Linear v roce 2017 a provedl 90% testovacích prací společnosti Linear. Linear má v Singapuru dvě zkušební závody. Jeden byl založen v roce 1989 a druhý byl otevřen v roce 2016.

Podle finanční zprávy společnosti ADI zveřejněné v listopadu 2019 má společnost ADI v Singapuru celkem 384 000 čtverečních stop zkoušek a balení, skladování a distribuce, inženýrských, prodejních a správních úřadů oplatky.


Stojí za zmínku, že leasing pozemků použitých pro zařízení vyprší v letech 2021 až 2022, s možností prodloužení každého pronájmu o dalších 30 let.

Současně ADI ve finanční zprávě zdůraznil, že čistá aktiva společnosti v Singapuru je 88,385 milionů USD (asi 618 milionů juanů).


Podle zpráv činil příjem společnosti ADI ve fiskálním roce 2017 5,246 miliard USD (asi 36,704 miliardy juanů), z toho příjmy společnosti Linear činily 913 milionů USD (asi 6,39 miliard juanů), což představuje 17% celkových příjmů ADI. (Od roku 2018 společnost ADI nezveřejňovala příjmy společnosti Linear samostatně. Příjmy obou stran mohu porovnat pouze v roce 2017.)


Proto, pokud se nejedná o prémii, může Changdian Technology utratit 618 milionů juanů za akvizici závodu a pronájem půdy v zásadě vyprší, když je vlastnictví převedeno, a leasing musí být sám prodloužen. A pokračování v provádění testování společnosti Linear, i když je to docela užitečné pro podnikání společnosti Changdian Technology, ale objem obchodu nebude příliš velký.

Kromě toho se ADI rozhodl zavřít testovací závod v Singapuru již ve fiskálním roce 2018 a připravil se na to, začal poskytovat zásoby kanálů a zvyšovat zásoby společnosti.

ADI ve své finanční zprávě napsal, že se společnost rozhodla sloučit některé z destiček a testovacích podniků při akvizici ve FY2018, a uvedla, že v rámci akvizice společnosti Linear v příštím roce až tří letech plánujeme uzavření Kalifornie umístění. Výrobní závod Hillview Wafer v Milpitas, státní a zkušební závod v Singapuru. Máme v úmyslu přenést výrobní výrobu destiček Hillview do našich dalších interních zařízení a externích sléváren. Kromě našich externích montážních a testovacích partnerů plánujeme také převést testovací operace, které jsou v současné době zpracovávány v našem singapurském závodě, do našich závodů v Penangu, Malajsii a na Filipínách.

Společnost ADI rovněž poznamenala, že společnost také připravila zvláštní poplatek, včetně odstupného a okrajových výhod, na základě stávajících plánů výhod společnosti nebo zákonných požadavků v zahraničí a jednorázovou výhodu při ukončení pracovního poměru pro přibližně 1 100 zaměstnanců ve výrobě, strojírenství a SMG & A.

Tato akvizice je proto výhodná pro ADI. ADI původně plánovala přímé zavření továrny v Singapuru. V současné době čelí vypršení nájmu půdy a je třeba utratit spoustu peněz na propuštění zaměstnanců. Pokud je získána společností Changdian Technology, ADI může snížit své náklady a získat akviziční náklady.

Je třeba poznamenat, že výše uvedená finanční zpráva byla zveřejněna společností ADI ve výroční zprávě 26. listopadu. Před měsícem také společnost ADI plánovala převést testovací firmu, kterou provozuje singapurská továrna, do jejích továren v Penangu, Malajsii a na Filipínách. Společnost Changdian Technology však nezveřejnila konkrétní obsah dohody o strategické spolupráci. Rozsah spolupráce mezi oběma stranami proto není jistý, zda bude testovací činnost společnosti Linear převzata společností Changdian Technology, nebo odpověď na otázku dalšího podnikání společnosti ADI není známa.