Vyberte zemi nebo oblast.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

S Huawei 5G "blízko-pletené melee", americký čip obří zvětšení tahu

Americký chip gigant Qualcomm v současné době připravuje velké triky.

Webová stránka „Nikkei Business News“ informovala 19. září, že Cristiano Amon, prezident amerického komunikačního polovodičového gigantu Qualcomm, uspořádal 19. září v Tokiu tiskovou konferenci o komunikačním standardu nové generace „5G“ v Tokiu v oblasti polovodičů pro chytré telefony 5G. , Qualcomm je vysoce konkurenční s Hisilicon Semiconductor, dceřinou společností China Huawei Technologies. Amon zdůraznil, že „5G bude implementováno na smartphonech za oblíbené ceny“ a odhalil politiku dodávek 5G polovodičů do smartphonů v široké škále cenových bodů.

Dříve, včetně konkurentů společnosti Qualcomm, byly polovodiče 5G zaměřeny především na špičkové chytré telefony.

V reakci na globální vývojový proces 5G Amon uvedl, že „měřítko bude větší než (současné) 4G.“ Amon uvedl, že „5G nejen přinese zlepšení výkonu mobilní komunikace, ale také umožní propojení mnoha věcí“, což se očekává, že bude použito v průmyslové oblasti.

Někteří veřejní mínění se domnívají, že se očekává úsilí společnosti Qualcomm v oblasti čipů 5G. Li Wei, vědecký pracovník Čínského institutu pro soudobé mezinárodní vztahy, řekl Referenční síti, že Qualcomm má silné schopnosti výzkumu a vývoje a dobrou technickou akumulaci v oblasti čipů a má výhody v oblasti výzkumu a vývoje čipů 5G.

Některá média však pozorovala, že Qualcomm čelí obrovskému tlaku. Na webových stránkách „Nikkei Business News“ bylo nedávno oznámeno, že společnost Qualcomm 31. července oznámila, že její provozní příjem od července do září 2019 se snížil o 26% oproti stejnému období v roce 2018. Některá média rovněž poznamenala, že dodávky čipů MSM třetího čtvrtletí společnosti Qualcomm byly 156 milionů, meziročně o 22% méně. Po dosažení dohody se společností Apple bylo patentováno téměř 48% provozních výnosů společnosti Qualcomm 9,6 miliardy USD (1 až 7,1 USD). Bez této části výnosů dosáhly prodeje Qualcommu ve třetím čtvrtletí 4,89 miliardy USD, což je také méně, než očekávají analytici 5,09 miliardy USD.

V této souvislosti Li Wei uvedl, že v současné době se situace Qualcomm zhoršuje a zhoršuje a konkurenční prostředí pro ni není dobré. Na jedné straně jsou stále více silnější výrobci zpochybňováni původní povolené výrobní metody společnosti Qualcomm a vyvolávají antimonopolní vyšetřování. Na druhé straně se původní významní zákazníci společnosti Qualcomm, Apple, postupně zbavují své závislosti a zvyšují svou samostatnost. Úsilí v oblasti výzkumu a vývoje; Navíc rychlý růst Huawei v oblasti čipů způsobil, že Qualcomm cítil tlak.

Zahraniční média uvedla, že s Huawei a dalšími značkami mobilních telefonů, které urychlují výrobu čipů, se podíl Qualcommu na trhu snížil. Podle údajů amerických strategických analytických společností se podíl Qualcommu na trhu snížil ze 66% v roce 2014 na 49% v roce 2018, což souvisí s urychlenou výrobou čipů pomocí mobilních telefonů, jako je Huawei.

Nedávno, s cílem získat větší výhodu v soutěži, Qualcomm slíbil, že uvede mobilní telefon 5G s high-end modemem na masový trh, a uvedl, že mobilní telefon střední ceny uvedený v příštím roce bude také vybaven jeho čip. V současné době je pět mobilních telefonů Samsung vybaveno čipy páté generace Qualcomm, včetně mobilního telefonu Galaxy S10 5G a nového mobilního telefonu skládací obrazovky Galaxy Fold. Telefon Samsung A90 5G s nižší cenou také používá čipy Qualcomm, předchozí verze používá vlastní čip Samsung.

Prezident Qualcomm Cristiano Amon předpovídá, že tyto telefony dosáhnou značného prodeje a rozsahu.