Vyberte zemi nebo oblast.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Zahraniční média odhalila, že Huawei zahájil výzkum a vývoj 6G. Samsung LG vstoupil do této sekvence.

Podle kanadských mediálních zpráv začala společnost Huawei vyvíjet technologii 6G v laboratoři výzkumu a vývoje v kanadském Ottawě. Jedná se o novou generaci technologie po 5G síťové technologii, ale v současné době neexistuje jednotný standard 6G a výzkum 6G hlavními společnostmi je stále v plenkách.

V Kanadě založil Huawei v Ottawě vyspělé technologické výzkumné a vývojové středisko. Je to jedno ze čtyř klíčových center výzkumu a vývoje společnosti Huawei. Ve více než deseti letech společnost Huawei společně vyvinula nové technologie se 13 univerzitami a výzkumnými institucemi v Kanadě. Huawei investovala nejméně 50 milionů. Yuan financoval univerzitní výzkum.

Dříve zakladatel společnosti Huawei Ren Zhengfei uvedl, že investice společnosti Huawei v Kanadě činí nejméně několik miliard dolarů.

Neexistují žádné definitivní zprávy pro výzkum 6G, protože Huawei také uvedl, že před rokem 2030 nebude uvedena žádná skutečná technologie 6G, a průmysl je stále v předvýzkumu.

Nejen Huawei, ale i jiní výrobci také zahájili výzkum a vývoj 6G. V červnu společnost Samsung Electronics reorganizovala centrum výzkumu a vývoje a vytvořila tým specializovaný na výzkum a vývoj 6G komunikačních technologií. Společnost LG Electronics zřídila výzkumnou laboratoř 6G pro zajištění základní technologie mobilní komunikace 6G spoluprací se slavným Korea National Institute of Science and Technology (KAIST).

Protože 6G je 100krát rychlejší než 4G LTE a 5krát rychlejší než 5G, vědci říkají, že to otevře novou éru. Čína oznámila plán na dosažení komercializace 6G v roce 2030.