Vyberte zemi nebo oblast.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

V reakci na zvýšení tarifů zřídí 40 milionů amerických dolarů společnosti BenQ továrnu ve Vietnamu.

Podle "Business Times" zpráva, americký prezident Trump oznámil, že 1. září zavede 10% sazbu na třetí vlnu asi 300 miliard USD pevninských produktů vyvážených do Spojených států. Za tímto účelem se systémová továrna BenQ Group, Jiashida, 30. představenstvo rozhodlo investovat ve Vietnamu do zřízení továrny s investicí asi 40 milionů USD.

Před tím Jia Shihong, předseda Jiashidy, prohlásil, že byly připraveny tři tipy na čínsko-americkou obchodní válku. Prvním je postupné převádění amerických výrobků do továrny v Taoyuan. Kapacita displeje se bude postupně zvyšovat z 200 000 jednotek za měsíc. Ve čtvrtém čtvrtletí se očekává nárůst na 600 000 jednotek měsíčně. Druhým tipem je založení továrny v jihovýchodní Asii. Poslední obrannou linií je jít do Spojených států na výrobu a již našla partnera.

V té době Chen Qihong také odhalil, že za podmínek 10% cla nebude výrobní kapacita na pevnině plně převedena zpět na Tchaj-wan, ale společnost bude stále připravena, v závislosti na potřebách zákazníků. Produkty, které se prodávají do Spojených států, se nejprve vrátí na Tchaj-wan, ale musí se také podívat na potřeby zákazníků, protože někteří zákazníci je musí odstranit a někteří ne.