Vyberte zemi nebo oblast.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Intel: Jedná se o vysoce výkonný 10nm uzel do poloviny letošního roku a bude se zasazovat o hromadnou výrobu 7nm procesu

Podle oficiálních mikro zpráv společnosti ASUS společnost Intel nedávno na setkání akcionářů odpověděla na dotazy investorů, že v polovině letošního roku bude uzel vysoce výkonného 10nm a bude se zasazovat o hromadnou výrobu 7nm procesu.

Kromě toho společnost Intel také zmínila, že investují spoustu prostředků do vývoje 5nm procesu. Současným zaměřením práce je urychlení hromadné výroby 10nm procesu.

Dříve finanční ředitel společnosti Intel George Davis také zmínil budoucí plán rozvoje procesů. Řekl, že nyní se výrobní kapacita 10nm zrychluje. Dále společnost Intel zahájí proces 7nm v roce 2021, poté rychle přepne na 5nm a znovu získá vedení.

George Davis také připustil, že 10nm proces, tj. 10nm nebude tak vysoký jako 14nm a 22nm. Tato poznámka má dva významy. Zaprvé, souběžně s 14nm, jsou samotné produkty 10nm omezeny a za druhé, 10nm zlepší pouze 1-2 generace (10nm +, 10nm ++), aby se rychle spustilo 7nm.

Současně George Davis varoval vnější svět, že 10nm sériová výroba, 7nm zrychlení a 5nm investice vyžadují peníze. Vzhledem k tomu, že tato část technologického průniku je soustředěna hlavně v letech 2020–2021, nevyhnutelně to ovlivní hrubou ziskovou marži společnosti Intel.