Vyberte zemi nebo oblast.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Společnosti Intel a Micron podepsaly novou smlouvu na dodávku 3D XPoint


Podle zprávy společnosti Anandtech podepsaly společnosti Intel a Micron novou smlouvu o dodávce paměťových čipů 3D XPoint. Analytici se domnívají, že společnost Intel bude nyní muset platit společnosti Micron více než dříve, protože je jediným výrobcem 3D XPoint.

Po ukončení partnerství s Micron NAND a 3D XPoint Intel prodal podíl v Lehi v Utahu. Protože společnost Intel dosud nepřevedla výrobu produktů řady Optane založených na 3D XPoint do továrny Fab 68 v Dalian, musí se společností Micron podepsat smlouvu o dodávkách. Podle dohody prodává společnost Micron Technology Price 3D XPoint společnosti Intel na jeden rok. Je zřejmé, že opětovné podepsání nové dohody společnosti Intel se společností Micron tentokrát také ukazuje, že není ochotné vzdát se produktů řady Optane.

Prohlášení ukazuje, že 9. března se společnosti Micron a Intel dohodly na ukončení dohody o dodávkách produktů mezi společnostmi Micron, Intel a Micron Semiconductor Asia (PSA) dne 6. dubna 2012, která nabyla účinnosti dne 6. března 2012. Zároveň došlo k ukončení této dohody, Micron podepsal novou dohodu s Intelem. Obě společnosti nezveřejnily další podrobnosti, pouze to, že nová dohoda změnila podmínky pro stanovení cen a práv.

Analytici Objective Analysis uvedli, že Intel ztrácí peníze na NVM Solutions Group (NSG), protože 3D XPoint se ukázal jako velmi nerentabilní. Odhaduje se, že Intel ztratil přibližně 2 miliardy dolarů ve 3D XPoint v letech 2017 a 2018 a ztratil 1,5 miliardy USD v roce 2019.