Vyberte zemi nebo oblast.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Korejská média: Samsung a SK Hynix „odříznou“ Huawei po 15. září

Jihokorejská média Chosun Ilbo informovala večer 8. září, že Samsung Electronics a SK Hynix přestanou 15. července dodávat čipy společnosti Huawei. „Přerušená dodávka“ zahrnuje také paměť a mobilní přístupový bod.

Aby bylo možné vyhovět sérii sankcí amerického ministerstva obchodu proti společnosti Huawei, Chosun Ilbo věří, že 14. září bude posledním dnem, kdy společnost Samsung a SK Hynix dodají společnosti Huawei.

Od května loňského roku Bureau of Industry and Security (BIS) amerického ministerstva obchodu postupně vydalo řadu zásad blokování technologických sankcí proti společnosti Huawei a stanovilo datum 15. září jako datum účinnosti zákazu.

17. srpna americké ministerstvo obchodu dále zpřísnilo omezení přístupu společnosti Huawei k americké technologii a do „Seznamu entit“ zahrnulo 38 dceřiných společností Huawei v 21 zemích a regionech, na které se vztahují všechny vývozní předpisy (EAR). licenční požadavky. Úředník v jihokorejském odvětví polovodičů uvedl: „Poté, co byl zaveden nejpřísnější zákaz amerického ministerstva obchodu s Huawei, způsobila otázka, do jaké míry se používají polovodiče vyrobené americkou technologií, značný zmatek v korejském průmyslu.“

Huawei je nesmírně důležitým kupujícím globálních polovodičů. V loňském roce činil celkový nákup polovodičových čipů 20,8 miliardy USD, na druhém místě za Apple (36,1 miliardy USD) a Samsung Electronics (33,4 miliardy USD).

Samsung a SK Hynix byli vždy velmi aktivními partnery společnosti Huawei. Huawei představuje 6% a 15% prodejů divize Samsung Electronics Semiconductor Division (DS) a SK Hynix. Korejská média proto vyhodnotila, že po 15. září bude mít zákaz Huawei amerického ministerstva obchodu větší dopad na SK Hynix než Samsung.

Jihokorejský polovodičový průmysl analyzoval, který zákaz ovlivnil, po 15. září bude celosvětová cena paměti nadále klesat a zhoršovat se. Na konci srpna činila průměrná cena za pevnou transakci DDR4 8 Gb DRAM, která se používá hlavně pro počítače, 3,13 USD, což je pokles o 5,44% od června.