Vyberte zemi nebo oblast.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Samsung rozdrtí 3,38 miliardy dolarů! Dohání s TSMC, aby si ASML koupil 20 EUV

Podle anonymního průmyslového zdroje citovaného korejskými médii Herald Business Newspaper podepsala společnost Samsung Electronics 15. ledna smlouvu s výrobcem polovodičových zařízení ASML na nákup asi 20 extrémních ultrafialových (EUV) litografických zařízení za 3,38 miliardy USD. Tato data obnovila předpověď nákupu Samsungu v říjnu loňského roku na 15 jednotek, což je více než původní plán.

Zdroje uvedly, že tato zařízení EUV budou dodána společnosti Samsung do dvou let pro slévárenské podnikání a výrobu nové generace DRAM. Uvádí se, že společnost Samsung Electronics bude na konci letošního roku poprvé používat zařízení EUV k výrobě DRAM.

V roce 2012 společnost Samsung Electronics získala 3% podíl v ASML a přispěla k rozvoji litografických strojů. Za účelem překonání vedoucího slévárny TSMC založeného na takové odvážné investici je zásadní přilákat zákazníky poskytováním technologické konkurenceschopnosti. Mezi zákazníky společnosti Samsung Electronics patří Qualcomm, Nvidia, IBM a Sony, ale TSMC přijalo všechny objednávky pro iPhone iPhone od společnosti Apple a Huawei Hisilicon je také velmi starý zákazník.

Dříve společnost Samsung Electronics plánovala investovat 133 bilionů wonů do modernizace polovodičového podnikání do roku 2030. Podle plánu je 73 bilionů wonů ze 133 bilionů získaných investic investice do technologického výzkumu a vývoje a 60 bilionů wonů je výstavba fab infrastruktury , která by měla vytvořit 15 000 pracovních míst. Cílem společnosti Samsung je dosáhnout roku 2030 nejen udržet náskok v paměťových čipech, ale také stát se vedoucími v logických čipech.