Vyberte zemi nebo oblast.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Zastavit „seznam entit“? Trump: Po zobrazení na černé listině se rozhodněte

Odpoledne 11. října se americký prezident Trump setkal s čínským vicepremiérem Liuem He v Oválné kanceláři Bílého domu. Reportér se zeptal Trumpa na „seznam subjektů“.

V odpovědi na otázku, zda zastaví černou listinu amerických sankcí proti čínským společnostem, které se v blízké budoucnosti budou rozšiřovat, řekl Trump: „Podíváme se na černou listinu a určíme, které společnosti budou na tomto seznamu. "

Současně, když se zeptal, zda vítat čínské společnosti, aby investovaly ve Spojených státech, Trump řekl: „Absolutně vítáme. S čínskými společnostmi hodně obchodujeme.“ Zároveň však uvedl, že u některých společností je třeba brát v úvahu bezpečnostní faktory.

„Bezpečnostní faktor“ v Trumpově ústu však také způsobil, že mnoho čínských společností trpí nejasnými sankcemi.

V květnu letošního roku zařazily Spojené státy do černé listiny kontrol Čínu Huawei a její 68 přidružených společností. V červnu Spojené státy zakázaly další čtyři čínské společnosti a čínský výzkumný ústav pro stejné absurdní obavy z „národní bezpečnosti“. Dne 7. října americké ministerstvo obchodu znovu uvedlo 28 čínských subjektů (včetně 8 technologií). Společnosti) jsou zahrnuty do vývozního seznamu „subjektů“ pro sankce.

Ačkoli čínské ministerstvo zahraničních věcí a ministerstvo obchodu vyjádřily silnou nespokojenost a rozhodnou opozici vůči tomu, zda USA odstraní tyto čínské společnosti z černé listiny, je třeba ještě projednat, nebo může být černá listina nadále „rozšířena“.