Vyberte zemi nebo oblast.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Status quo tvůrců panelů Samsung a LG: soudní spory, přežití v rámci čínské průmyslové soutěže

Podle BusinessKorea, s rychlým růstem globálního trhu s OLED displejem, korejští výrobci panelů nejen čelí tlaku patentových sporů, ale také se vyrovnávají s tvrdou konkurencí s čínskými výrobci.

Zpráva poukázala na to, že dva hlavní korejští výrobci, kteří dominují na trhu OLED, nejsou ochabnutí. Společnost LG Display (LGD) oznámila v červenci letošního roku, že do své výrobní linky OLED 10,5 generace ve městě Paju přidá další 3 biliony wonů (2,53 miliardy USD). Kromě toho společnost Samsung Display 10. října oznámila, že bude investovat 13,1 bilionu wonů (11,05 miliard USD) do výroby velkoformátových OLED panelů.

Přestože korejští výrobci panelů mají silné investice do OLED, čínští výrobci panelů také aktivně nasazují trh. Například 27. září byla v Liuyang Economic Development Zone (High-tech Zone) oficiálně zahájena celková investice společnosti Huike ve výši 32 miliard juanů do výrobní linky nové generace zobrazovacích zařízení s ultravysokým rozlišením 8.6. Poté, co je projekt uveden do výroby, se zaměří na displej OLED s ultra vysokým rozlišením 4K 8K 10K.

Kromě tlaku na podíl na trhu se zhoršují také patentové spory, kterým čelí tvůrci korejských panelů.

Zpráva poukázala na to, že Samsung Display a LGD čelí v současné době patentovým sporům podaným irskou továrnou Solas OLED. Kromě toho společnost Solas podala patentové spory týkající se panelů OLED pro Samsung Electronics, LG, Apple, Sony, Google a Dell.

Patentové spory na trhu OLED představují pro korejské výrobce, kteří se zavázali k přechodu na panely OLED, velkou zátěž. U LCD se zhoršujícími se příjmy budou také problémy s plánováním získávat prostředky na investice do displejů nové generace.

Díky dohánění čínských výrobců panelů se korejská továrna ještě zvýšila.

V současné době překročil podíl výrobců LCD panelů na čínském trhu podíl korejských společností a čínští výrobci také rozšiřují své investice do panelů OLED.

Zpráva poukázala na to, že ačkoli displej společnosti Samsung má stále vysoký podíl na trhu v oblasti chytrých telefonů, čínští výrobci panelů vykazují evidentní známky růstu každé čtvrtletí.

Podle údajů IHS Markit se tržní podíl Samsung a LG ve druhém čtvrtletí zároveň snížil, zatímco čínský tržní podíl BOE na trhu vzrostl z 8,5% na 11,5%. Další čínské společnosti, jako je Shanghai Hehui Optoelectronics, Visionox a Tianma Microelectronics, zvýšily svůj podíl na trhu. Na druhou stranu Apple v současné době testuje OLED panely vyráběné čínskými společnostmi, včetně BOE, a podíl na trhu se pravděpodobně dále zvýší.

BusinessKorea nakonec zdůraznila, že se očekává, že na budoucím trhu chytrých telefonů OLED bude konkurence mezi korejskými a čínskými výrobci displejů stále intenzivnější a cesta korejských výrobců displejů je dlouhá a klikatá.